InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Cvičíte doma a potrebujete motiváciu? Využite tieto tipy

25. októbra 2020
Cvičíte doma a potrebujete motiváciu? Využite tieto tipy
Cvičenie doma má svoje výhody, ale aj nevýhody. A kým nedostatočné vybavenie sa dá vykompenzovať, horšie je to vtedy, ak nemáte chuť ísť cvičiť a pohodlie gauča alebo postele je na dosah. Ako sa namotivovať?

Ak cvičíte doma s partnerom, máte vyhraté, pretože vás k tomu môže dokopať a keď už začnete cvičiť, rozbehnete sa. Čo však robiť vtedy, ak ide o individuálnu záležitosť? Ako sa ubrániť lákadlám, ktoré sú na každom kroku? Skúste niektoré z týchto tipov:

1. Urobte si plán a držte sa ho
Stanovte si dni a presné časy v týždni, ktoré budete mať vyhradené na cvičenie a dodržujte ich. Cvičte pravidelne, aby ste si tak vybudovali zvyk a cvičilo sa vám ľahšie. Ak z nejakého dôvodu vynecháte tréning, nenechajte sa tým odradiť.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Stanovte si ciele a odmeny
Skvelým nástrojom na udržanie motivácie sú ciele a odmeny za ich dosiahnutie. Stanovte si jeden veľký cieľ, ktorý si stále pripomínajte – a aj dôvod, prečo ho chcete dosiahnuť. Pravidelne si potom stanovujte čiastkové ciele, ktoré vás k tomu veľkému dovedú. A za ich splnenie sa niečím odmeňte.

3. Pustite si tú správnu hudbu
Hudba zlepšuje náladu a ten správny výber vás dokáže aj vyburcovať a namotivovať. Väčšinou to platí o pesničkách, ktoré sú rýchle, energické a ktorých text je inšpiratívny. Pravidelne dopĺňanie vášho zoznamu skladieb tiež pomôže pozdvihnúť vašu náladu.

4. Tréningy udržujte pestré
Pokiaľ vás bude cvičenie baviť, nebudete mať veľký problém s motiváciu. A len málokoho baví, ak musí robiť každý tréning, každý týždeň to isté. Snažte sa, aby vaše tréningy neboli nudné a monotónne. Pestrosť je kľúčom k dlhodobému úspechu.

5. Oblečte sa do cvičebného úboru
Jednoducho sa oblečte do toho, v čom cvičíte. Už len to bude mať pozitívny vplyv na to, aby ste nakoniec išli aj cvičiť. Ak cvičíte ráno, hneď z pyžama sa oblečte do tréningového úboru. A keď už ho máte na sebe, tak si povedzte, že si zacvičíte aspoň 5-10 minút. Uvidíte, že sa potom rozbehnete.

6. Nájdite si pomoc na internete
Doma cvičíte osamote a nie vždy máte oporu v spolubývajúcich. Preto by ste mohli zvážiť nájdenie si fitness komunity na internete. Či už na sociálnych sieťach alebo diskusných fórach, nájdete tam ľudí zmýšľajúcich podobne s rovnakými cieľmi. Budú vás motivovať oni a môžete aj vy ich. A nakoniec, keď motivujete iných, nakoniec motivujete aj samí seba.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist