InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy (47. časť) – Jay Cutler a tréning chrbta

29. júna 2022

Kto by nepoznal Jaya Cutlera? Jeden z najúspešnejších a najznámejších kulturistov všetkých čias dosiahol na vrchol svojej kariéry v rokoch 2006 až 2010, keď získal štyri Sandowove sošky. Dnes sa pozrieme na to, ako vyzeral jeho tréning chrbta v príprave Olympiu 2011.

U Cutlera sa oceňuje, že po roku 2008 dokázal vstať znova na nohy a znovu vyhrať titul Mr. Olympia. O ten nakoniec prišiel aj v roku 2011, keď nestačil na vychádzajúci hviezdu Phila Heatha. Neskôr mu už s návratom na výslnie nepomohlo ani zdravie.

Cutler patril medzi masívnejších kulturistov a základom toho bol rozvoj chrbtového svalstva, ktorý výborne sekundoval jeho širokým ramenám. V predkladanom tréningu ukázal svoje odhodlanie uspieť, keď chrbtu dával zabrať 28 pracovnými sériami a 4 supersériami. V každej sérii robil 10 až 12 opakovaní.

Článok pokračuje pod reklamou


Rodák z amerického Massachusetts pritom ešte absolvoval pri prvých dvoch cvikoch aj po jednej zahrievacej sérii. Išlo o príťahy na hornej kladky s podhmatom a príťahy na stroji Hammer Strength.

V bežných sériách následne cvičil príťahy na spodnej kladke v sede, príťahy veľkej činky v predklone, príťahy jednoručky v predklone a príťahy jednoručiek s oporou hrudníka na šikmej lavici. Na záver ešte prišli štyri supersérie, v ktorých kombinovali príťahy spodnej kladky v stoji s miernym predklonom a pullover na hornej kladke.

Tréning chrbta Jaya Cutler
Cvik Série Opakovania
Príťahy na hornej kladke s podhmatom 1 zahriavacia
4 pracovné
10-12
Príťahy na stroji Hammer Strength 1 zahriavacia
4 pracovné
10-12
Príťahy na spodnej kladke (veslovanie) 4 10-12
Príťahy veľkej činky v predklone 4 10-12
Príťahy T-tyče v predklone 4 10-12
Príťahy jednoručky v predklone 4 10-12
Príťahy jednoručiek s oporou hrudníka 4 10-12
Superséria:
Príťahy spodnej kladky v stoji
Pullover na hornej kladke
4
10-12
10-12



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist