InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Križánek zažiaril na tlačovke: Ako jediný zapózoval + video

16. decembra 2022

Tohtoročný Olympia Weekend v americkom Las Vegas odštartoval vo štvrtok tlačovou konferenciou, na ktorej sa jednou z hviezd stal aj slovenský pretekár Michal Križánek.

„Mr. Baby Biceps“ sa ako jediný z borcov nebál predviesť svoju formu a zapózoval novinárom i fanúšikom. Bez slov prišiel na pódium, dal si dole bundu a krátkou pózou potešil prítomných. Hľadisko šalelo. Potom pridal: „Ja som najlepší.“



Článok pokračuje pod reklamou


Na rozdiel od minulého roku bol však Križánek jediným v akejkoľvek kategórii, kto na niečo také nabral odvahu. Z blízkosti to sledovali Andrew Jacked a Nick Walker, ktorých jeho forma príliš nezaujala. „Ešte nie je na to pripravený,“ poznamenal Walker.

Križánek budil v tejto sezóne pozornosť a mohol by dosiahnuť úspech, no na Olympii sa vo všeobecnosti bude pozornosť venovať najmä boju o titul. Z rekordného počtu 36 súťažiacich sa rysujú najmä traja favoriti – dvojnásobný šampión a obhajca Mamdouh Elssbiay, dvojnásobný šampión ľudu Hadi Choopan a Mr. Olympia z roku 2019 Brandon Curry. Ten verí, že tento rok bude mať lepšie šance na zosadenie „Big Ramyho“ z trónu.

„Tento rok som bol schopný vložiť do toho viac času a myslím si, že sa to vráti,“ povedal Curry.

Elssbiay povedal, že sa tento rok zameriaval podstatne viac na formu a nie na objemy. Choopan zase skonštatoval, že do Vegas prišiel po víťazstvo.

Sebavedomie nechýbalo ani ďalším kulturistom. Taký Jacked prirovnal svoju formu k obrazu Mony Lisy. Na výzvu Iaina Valliereho ísť zapózovať však nereagoval kladne.

Rivalitu medzi sebou ukázali Nick Walker a Blessing Awodibu. „Máme medzi nami nedokončený biznis, človeče,“ povedal druhý menovaný. Walker reagoval: „Nie je tu nič, čo by sme mali dokončovať.“ Walker povedal, že sa nebude rozprávať s niekým, kto skončí v treťom vyvolávaní. Awodibu garantoval, že bude v prvom.

Ako to bude naozaj, sa naznačí už dnes, kedy sa v kategórii Mr. Olympia uskutoční semifinále.




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist