InstagramFacebookYoutube
Výživa

Zvyky a nápoje: Týchto 6 vecí vám urýchli chudnutie

20. 1. 2023
Zvyky a nápoje: Týchto 6 vecí vám urýchli chudnutie
Chudnutie nie je ľahké a čím ste starší, tým je náročnejšie. Každý trik sa hodí na to, aby ste celý proces zefektívnili. A pozornosť netreba venovať len jedeniu a cvičeniu, ale aj svojmu pitnému režimu.

To, čo pijete, je veľmi dôležité pre vaše úspechy v chudnutí. Určite nápoje vám vedie proces uľahčiť, iné skomplikovať. Za najlepší nápoj je považovaná voda, no nemusíte zostať len pri nej. Skúste si osvojiť nasledujúcich šesť zvykov a kilogramy pôjdu dole ľahšie.

Pridajte si do vody kúsok ovocia

Ovocie vám dokáže vodu nie len ochutiť, ale aj obohatiť o cenné živiny, ako sú vláknina, draslík, kyselina listová či rôzne antioxidanty. Napríklad jahody sú skvelým zdrojom vitamínu C a len osem kúskov vám stačí na dosiahnutie jeho odporúčaného denného príjmu.

Článok pokračuje pod reklamou


Pite bylinkové čaje

Či už ich budete piť teplé alebo studené, je to skvelý spôsob, ako si dodať tekutiny a nepiť pritom len čistú vodu. Snažte sa nesladiť cukrom, ale ochutiť si čaj stéviou či citrónom, aby ste ušetrili kalórie.

Obmedzte alkoholické nápoje

Okrem toho, že alkoholické nápoje obsahujú prázdne kalórie, ovplyvňujú negatívne aj váš metabolizmus a schopnosť spaľovať tuky až na 12 až 36 hodín v závislosti od človeka, ako aj druhu a množstva vypitého alkoholu.

Nevyhýbajte sa mlieku

Nebojte sa pohára nízkotučného mlieka. Veci zistili, že ľudia, ktorí zvýšili objem mliečnych výrobkov vo svojej strave schudli viac kilogramov ako tí, ktorí sa mlieku vyhýbali. Oproti tučnému mlieko má nízkotučné v tom, že údajne spomaľuje biologické starnutie.

Nahraďte džús celým ovocím

Ovocie a zelenina sú dôležitou súčasťou vašej výživy, pretože obsahujú vlákninu a iné cenné živiny. Ak ich budete prijímať vo forme džúsu, prídete o časť živín, vrátane vlákniny, ktorá vás pomáha lepšie nasýtiť a zlepšuje tráviaci systém. Preto radšej uprednostnite celé ovocie alebo zeleninu pred tekutou formou.

Využívajte proteínové nápoje

Proteínový nápoj vám dodá bielkoviny, ktoré vás pomôže zasýtiť na dlhšie, čím znížia riziko prejedenia, pretože znižujú chuť do jedla. Zároveň pomáhajú udržovať svalovú hmotu. Čím viac jej máte, tým rýchlejší je váš metabolizmus.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist