Náš Instagram NHL KHL Osobný rozvoj
 
 
 
 
Reklama:
Výživa 19. 09. 2013

Recept: Proteínová roláda

Už sme si tu raz robili raňajky vo forme proteínových palaciniek a v podobnom duchu sa bude pripravovať aj proteínová roláda, ktorá je pomerne chutnou náhradou sladkosti, ktorá sa hodí aj do prísnej diéty. Obsahuje totiž len nepatrné množstvo sacharidov a tukov, no veľa bielkovín – jedna porcia má minimálne 18 gramov.

Info o recepte

Ingrediencie:

Cesto:
| 4 vaječné bielky
| 1 čajová lyžička prášku do pečiva
| 1 odmerka čokoládového proteínu
| 3 čajové lyžičky kakaa
| 1/4 čajové lyžičky škorice
| stevia

Plnka:
| 125 g nízkotučného tvarohu
| 1 odmerka vanilkového proteínu
| stevia
| voda


Postup prípravy receptu:

1. Z bielkov si vyšľaháme sneh a postupne doň primiešavame proteín, kakao, škoricu a prášok do pečiva. Na osladenie môžete použiť aj steviu podľa chuti (tabletkovú formu rozdrviť).

2. Vzniknutú hmotu vložíme na pekáč pokrytý papierom na pečenie. To trúby rozohriatej na 150 stupňov celzia to vložíme na zhruba 10 minút.

3. Medzitým si vytvoríme plnku – tvaroh, trošku vody (poldeci až deci), proteín a dve až tri rozdrvené tablety stevie (môžete podľa chuti pridať aj viac) spolu dobre premiešame.

4. Plnku nanesieme na upečené a vychladnuté cesto a zvinieme do rolády. Tú necháme aspoň hodinu odležať v chladničke.




Zdieľaj na FB  Zdieľať na FB Nahlásiť chybu  Nahlásiť chybu

Môže sa hodiť: 
Sprievodca výberom tréningového plánu »

Ďalšie časti seriálu:

Vylúčenie zodpovednosti: Informácie uverejnené v článku nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!