InstagramFacebookYoutube
Tréning

Na tento intenzívny tréning nôh potrebujete len 12 minút

05. mája 2016
Na tento intenzívny tréning nôh potrebujete len 12 minút
Chcete si precvičiť nohy, ale nemáte na to dostatok času? Existujú našťastie aj rýchle tréningy. My vám dnes prinášame jeden, ktorý vaše nohy odrovná len za dvanásť minút. Ide o intenzívny a efektívny tréning, ktorý nie je ani príliš komplikovaný.

Okrem dvanástich minút naň budete potrebovať už len bedňu, schodík alebo inú vyvýšenú platformu, a jednoručné činky alebo dve rovnako ťažké buliny. A skoro sme zabudli – stopky. Budete totiž cvičiť intervalovo.

Tréning je zložený zo šiestich cvikov, ktoré budete robiť v jeden cyklus po jednej sérii po sebe. Keď ich urobíte všetky, cyklus zopakujete ešte dvakrát. Dokopy tak každý cvik urobíte trikrát. Nepôjde však o nič ľahké.

Článok pokračuje pod reklamou


Intervaly sú nastavené na 30 sekúnd práce, pri ktorej zo seba vydávate maximum, a 10 sekúnd oddychu. Zopakujete ich 18-krát a následne padnete od vyčerpania. Ak ste začiatočník, na tento tréning zatiaľ ani nepomyslite. Ide aj o veľmi vhodnú formu budovania kondície.

Cviky sú nasledujúce: drep s následným výstupom na bedňu, kľuky s nohami na bedni, angličáky (burpees) s následným výskokom na bedňu, drepy na ľavej nohe s jednoručkami po bokoch, drepy na pravej nohe s jednoručkami po bokoch, skracovačky.

12-minútový tréning nôh
Cviky
Drep s následnym výstupom na bedňu
Kľuky s nohami na bedni
Angličáky s následným výskokom na bedňu
Drepy na ľavej nohe s jednoručkami
Drepy na pravej nohe s jednoručkami
Skracovačky

Kto verí, že tento tréning bude malinou, môže si na koniec pridať ešte bonusový cvik – výpady s výskokom v troch kolách. Tréning sa však dá komplikovať aj inak – pochopiteľne, zvyšovaním záťaže držanej v rukách, prípadne jemným skrátením oddychového intervalu. Ale to už sa vydáte na cestu za skutočným hardcore tréningom.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist