InstagramFacebookYoutube
Tréning

Tipy, ktoré vám pomôžu schudnúť bez tradičného kardia

18. mája 2017
Tipy, ktoré vám pomôžu schudnúť bez tradičného kardia
Zabudnite na bežecký pás, rotoped či eliptický trenažér. Spaľovať tuky efektívne sa dá aj bez tradičných kardio tréningov, ktoré sa rýchlo stávajú monotónne a časom až neznesiteľné. Prinášame vám skvelé tipy, ktoré vám pomôžu chudnúť bez nich.

Pokiaľ vám nejde o vytrvalosť, je lepšie sa vzdať bežného kardia a uprednostniť činky. Aj vďaka posilňovaniu môžete efektívne chudnúť. Nezáleží ani tak na druhoch cvikov, ale na spôsobe, akým ich budete vykonávať. A k tomu správnemu vás teraz nasmerujeme:

1. Ignorujte izolované cviky - ak chcete zvýšiť účinok posilňovania na spaľovanie tukov, mali by ste využívať základné viackĺbové cviky, ako sú drepy, mŕtve ťahy, príťahy či tlaky. Tieto cviky zapájajú do akcie veľký počet svalov, a tak spália aj viac energie.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Uprednostnite kruhy - efektívnym spôsobom, ako spáliť s činkami kalórie sú kruhové tréningy, pri ktorých robíte viacero cvikov po sebe a až po jednom okruhu si na chvíľku vydýchnete. Na to, aby ste dostatočne regenerovali a maximalizovali aj precvičenie svalov, odporúčame striedať kruhový tréning zameraný na hornú časť tela s kruhovým tréningom zameraným na spodnú časť tela.

3. Využívajte viac cvikov - do svojho kruhového tréningu zahrňte viac cvikov, aby ste cvičili bez prestávky čo najdlhšie. Využite aspoň šesť, ideálne osem cvikov, pri ktorých budete robiť 10-12 opakovaní. Nemali by ste pritom prísť k bodu zlyhania. Potom si doprajte dve minúty oddych a okruh párkrát zopakujte.

4. Cvičte intervalovo - ďalším spôsobom, akým zvýšiť účinok tréningov na spaľovanie tukov je cvičiť ich intervalovo. Zvoľte ľahšie váhy a striedajte dlhšie intervaly cvičenia s kratšími intervalmi oddychu. Napríklad 40 sekúnd cvičte, 20 sekúnd oddychujte. Zopakujte to niekoľkokrát a po krátkom vydýchaní prejdite na ďalší cvik, ktorý urobíte rovnakým spôsobom.

5. Cvičte často - ak je silový tréning jediným tréningovým nástrojom vášho chudnutia, uistite sa, že budete cvičiť aspoň štyrikrát týždenne. Tiež však doprajte telu aj voľné dni.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist