InstagramFacebookYoutube
Tréning

Nohy ako špajdle? Odstráňte ich týmto tréningom

25. mája 2017
Nohy ako špajdle? Odstráňte ich týmto tréningom
Aj keď radi chodíte do posilňovne, je väčšia pravdepodobnosť, že tréning nôh nepatrí medzi vaše obľúbené. Veľa kondičných cvičencov sa vďaka tomu stretáva s podobným osudom. Rozvinú si hornú časť tela, ale nohy zaostávajú.

Je to aj váš prípad? Máte svalnatý vršok, ale nohy ako špajdle? Alebo to ešte váš prípad nie je, no nechcete, aby sa v budúcnosti stal skutočnosťou? Potom máme pre vás riešenie v podobe jednoduchého, ale efektívneho tréningu nôh.

Ak nemáte radi tréning nôh pre drepy, tak vás nepotešíme. Ak chcete dohnať ich rozvoj, budete sa musieť oprieť o tento náročný, ale kráľovský cvik. Ďalšia zlá správa je, že ak ste nohy doteraz flákali, bude si to teraz vyžadovať poctivú a tvrdú prácu.

Článok pokračuje pod reklamou


Inak je však rozpis tohto tréningu nôh jednoduchý. Ono to nepotrebuje byť ani zložitejšie a nemusíte strácať čas a energiu cvikmi, ako sú predkopávania či zakopávania. Najrýchlejšie výsledky vám prinesie kombinácia drepov a výpadov.

Ťažkými drepmi tréning začína. Kým máte ešte dostatok energie a elánu, absolvujte päť sérií drepov v ktorých urobíte osem až šesť opakovaní. Váhu v priebehu cvičenia zvyšujte. Drepom nebude koniec ani potom. Následne urobíte päť sérií po 10 opakovaní drepov s jednoručkami po bokoch.

To už budete mať za sebou polovicu tréningu. Predposledným cvikom sú výpady, ktoré urobíte v štyroch sériách po osem až desať opakovaní. Na záver nezabudnete ani na lýtka, ktoré precvičíte piatimi sériami výponov v stoji po 15 opakovaní.

Tréning nôh zameraný na objem
Cvik Série Opakovania
Drepy s veľkou činkou 5 8-6
Drepy s jednoručkami 5 10
Výpady 4 10-8
Výpony v stoji s veľkou činkou 5 15



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist