InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy XI. – Jay Cutler a tréning stehien

27. septembra 2017

Hľadáte spôsob, kým znovu nabudiť rast svalovej hmoty u vašich stehien? Dynamický tréning nôh niekoľkonásobného víťaza Mr. Olympia, Jaya Cutlera, by vám mohol dodať impulz. A keď sa ním neinšpirujete, aspoň uvidíte, ako trénovala jedna z legiend profesionálnej scény.

Rodák z amerického štátu Massachusetts vyhral najprestížnejšiu kulturistickú súťaž sveta dovedna štyrikrát a v ďalších šiestich prípadoch skončil druhý. Jeho stehná pritom patrili k silným stránkam, ktoré mu vyhrávali tituly aj na iných súťažiach.

Aby z tréningu nôh získal najviac výsledkov, snažil sa ich precvičiť zo všetkých strán, pod rôznymi uhlami. Trénoval ich raz každých päť dní. Počas svojho vrcholu si rozdeľoval tréning na precvičenie hamstringov (ráno) a štvorhlavého stehenného svalu (večer).

Článok pokračuje pod reklamou


Či bol tréning rozdelený alebo ho absolvoval celý, vždy platilo, že chcel udržať opakovania na úrovni okolo 12-tich. Snažil sa do nich nahnať veľa krvi a dosiahnuť maximálne napumpovanie. Aby si trochu cvičenie aj spestril, drepy robil raz čelné a raz s činkou za krkom.

Tréning začínal zahrievaním na stroji na predkopávanie. Typicky následne absolvoval leg press, hacken drepy a až potom samotné drepy. Na záver precvičil výpady s jednoručkami alebo veľkou činkou a na záver leg press jednou nohou.

Cutlerov tréning stehien
Cvik Série Opakovania
Predkopávania na zahriatie 2 12
Leg press 3 12
Hacken drepy 3 12
Drepy 3 12
Výpady 3 12
Leg press jednou nohou 3 12

zdroj: Flex


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist