InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu XVIII. – Shawn Rhoden a chrbát

11. októbra 2017

Aj po letnej prestávke je pre vás opäť pripravený seriál o tréningu profesionálnych kulturistov. Už v 18. časti sa pozrieme na to, ako trénuje svoje chrbtové svalstvo Shawn Rhoden.

„Flexatron“ je americký kulturista narodený na Jamajke, ktorého najväčším úspechom bolo druhé miesto na Mr. Olympia v roku 2016. Na pomyselnom stupni víťazov skončil predtým ešte trikrát. Inak je to víťaz niekoľkých popredných súťaži, vrátane Arnold Classic Europe.

V tejto časti seriálu sa pozrieme na to, ako vyzeral jeho tréning chrbta v roku 2012. Bol zložený z piatich sérii, medzi ktorými bola aj jedna superséria. Celkovo tak odcvičil šesť cvikov.

Článok pokračuje pod reklamou


Na úvod cvičil príťahy T-tyče v predklone, ktoré urobil v piatich až šiestich sériách. Následne urobil štyri série sťahovaní hornej kladky k hrudníku a potom prišiel čas na supersériu, v ktorej štyrikrát vykonal kombináciu sťahovaní hornej kladky za krk so sťahovaniami na stroji Hammer Strenght.

Až do toho bodu vykonával série s počtom 8 až 12 opakovaní. Ďalší cvik, príťahy jednoručnej činky v predklone, urobil v troch sériách po 8 až 10 opakovaní. Na záver si ešte dal hyperexentenzie trikrát do zlyhania.

Tréning chrbta Shawna Rhodena
Cvik Série Opakovania
Príťahy T-tyče v predklone 5-6 8-12
Sťahovanie hornej kladky k hrudníku 4 8-12
Superséria:
Sťahovanie hornej kladky za hlavu
Sťahovanie na stroji Hammer Strength

4
4

8-12
8-12
Príťahy jednoručky v predklone 3 8-10
Hyperextenzie 3 do zlyhania



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist