InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Ako prísť včas na tréning či stretnutie?

09. decembra 2018
Ako prísť včas na tréning či stretnutie?
Ľudia, ktorí majú vo zvyku chodiť všade neskoro, vytvárajú u druhých obraz o tom, že sú nespoľahliví či samoľúbi. Ak je aj vašou slabinou nedochvíľnosť, potom by ste mali čítať ďalej. Poradíme vám, ako s ňou zatočiť.

Ak už nechcete nikdy prísť neskoro do práce, do školy, na stretnutie, na tréning či zmeškať autobus, potom je dôležité pochopiť, že súčasťou riešenie je zmena vášho prístupu k času. Musíte sa naučiť, ako ho manažovať.

1. Vytvorte si plán
Základom manažmentu času je naučiť sa plánovať a zapisovať si udalosti do diára. Tento krok vám mimoriadne pomôže, pretože na kuse papiera uvidíte jasne, aký máte program. Na svoj deň by ste sa mali pozerať deň dopredu (večer) alebo hneď ráno. Kúpte si zápisník alebo využite na to aplikáciu v mobilnom telefóne.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Nenechajte sa zahltiť
Plánovanie je dobrá vec, ale nesnažte sa toho naplánovať na jeden deň viac, ako budete schopní splniť. Snažte sa minimalizovať nepotrebné stretnutia, naučte sa povedať nie. Organizujte si stretnutia a udalosti podľa urgencie, dôležitosti a nechávajte si medzi nimi dostatok voľného miesta.

3. Vytvorte si rezervu
Nikdy neplánujte stretnutie krátko po predošlom. Musíte si medzi nimi nechať časový priestor pre dochádzku, vydýchnutie i nečakané situácie. Musíte si dobre rozmyslieť to, koľko vám bude dochádzka trvať a k tomu pripočítať 25 % z času.

4. Klamte, ale seba
Ďalším trikom je klamať samých seba tým, že si cieľový čas naplánujete o desať minút skôr, ako je ten skutočný. Lepšie je prísť skoro, ako neskoro. A môžete si aj vymyslieť, ako zostávajúci čas k dobru využiť. Prípadne posuňte všetky hodinky o päť minút dopredu.

5. Nastavte si pripomienky
Ak nemáte niekoho, kto by vám zdôrazňoval, že už je najvyšší čas ísť, potom si jednoducho nastavte v mobilnom telefóne pripomienky. Ak vás trápi nedochvíľnosť, jedna pripomienka nestačí. Naplánujte si pripomienky hodinu pred stretnutím a potom ďalšiu 20 minút pred ním. Podľa potreby môžete pridať aj ďalšie.

6. Pripravte sa o deň skôr
Ak ráno nestíhate, nemusíte vstavať skôr. Stačí si všetko pripraviť večer pred spaním. Pripravte si oblečenie, pripravte si raňajky, kľúče, peňaženku, veci na cvičenie, podklady na stretnutie, desiatu, skrátka čokoľvek, čo potrebujete.

7. Nerozptyľujte sa
Niekto má pred odchodom tendenciu ešte naposledy skontrolovať e-mailovú schránku alebo správy na sociálnych sieťach. Je to však nezmyselné, pretože budete mať nutkanie odpísať a čas ubehne rýchlejšie ako myslíte. Tak vzniká reťazová reakcia a časové problémy počas dňa. Kontrolovať s správy môžete aj vtedy, ak na stretnutie prídete skôr.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist