InstagramFacebookYoutube
Tréning

Chystáme deti na lyžovačku - čo im pripraviť?

Autor: PR článok  /   23. januára 2019
Chystáme deti na lyžovačku - čo im pripraviť?
Užitočné trávenie voľného času je základným pilierom zdravého vývoja detí. Správne je, ak sa od útleho detstva rozvíja detská tvorivosť, zručnosť a pohybová zdatnosť. Komu leží na srdci harmonický rozvoj jeho potomstva, ten venuje svojim deťom to najcennejšie čo má. Svoju lásku, pozornosť a čas.

Odbornú aj laickú verejnosť znepokojujú štatistické údaje, ktoré hovoria o narastajúcom počte hyperaktívnych detí a detí s poruchami správania či sústredenia. Takéto deti neudržia pozornosť, sú neposedné až divoké, často aj neposlušné. Psychológovia však tvrdia, že v mnohom môže deťom s týmito poruchami pomôcť láskavé rodinné prostredie, trpezlivosť, individuálny prístup a dostatok pohybu, vďaka ktorému sa zbavia prebytočnej energie.

Zimné športy

Ak chcete pri výchove svojich detí vsadiť na istotu, od útleho detstva ich podporujte v samostatnosti a veďte ich k športu. Skvelým tipom počas leta je plávanie, loptové hry a turistika, v zime sánkovanie, korčuľovanie a lyžovanie. Ak sa práve chystáte so svojimi ratolesťami na lyžovačku, vyberte im lyže správnej veľkosti a tvaru. Značka Atomic okrem kvalitných lyží ponúka aj palice, lyžiarky a prilby, ktoré deťom pri lyžovaní zabezpečia dôležitú ochranu hlavy. Okrem nepremokavého oblečenia s reflexnými prvkami nezabudnite ani na termo ponožky, ktoré sú teplé a zároveň vzdušné. Do plecniaku deťom nabaľte ľahké jedlo a dostatok tekutín, ideálne sú teplé nápoje. Na svahu oceníte aj náhradnú čiapku, šál a rukavice, ktoré sa ľahko premočia. Ak sa vaše deti ešte len učia lyžovať, majte s nimi dostatok trpezlivosti a nepreceňujte ich možnosti. Dĺžku a náročnosť lyžiarskej trate vyberajte podľa ich reálnych schopností. Proti ostrým slnečným lúčom, ktoré sa v zime na horách odrážajú od bielej snehovej plochy, ochráňte svojim deťom zrak kvalitnými okuliarmi a pokožku zasa účinným krémom.

Deti na lyžiach

Rodinné aktivity

Dobré je, ak zimné športovanie a prázdninový čas strávený na horách bude pre vaše ratolesti obdobím veselých zážitkov, na ktoré môžu dlho spomínať. Počas dovolenkových dní im môžete dopriať nielen športové, ale aj rodinné vyžitie. Ak im pripravíte atraktívne súťaže, ktoré cibria logiku a cieľavedomosť, hravou formou dosiahnete aj posun v ich rozmýšľaní. Večery na horskej chate je tiež možné tráviť pri spoločenských hrách, ktoré rozvíjajú nielen detskú fantáziu, ale aj pozornosť a sústredenosť. Vymyslieť vhodnú motiváciu na ich podporu je skvelý pedagogický ťah. Nie je totiž až natoľko podstatné, koľko času spolu rodina trávi, ale ako intenzívne. Pocity šťastia a radosti sú v živote každého človeka nenahraditeľnou devízou a veselé spoločenské aktivity s rodičmi deťom zabezpečia pozitívne emócie. Dobré je, ak si túto skutočnosť rodič uvedomuje a svojim deťom dopraje čo najviac rodinného tepla v akejkoľvek forme a pri akejkoľvek činnosti.

Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist