Namiesto toho, aby ste na raňajky mali palacinky, cereálie, koláčiky či toasty, mali by ste sa zamerať na to, aby ste každý deň začali jedlom, v ktorom sa stretávajú bielkoviny, tuky, sacharidy a vláknina, pričom toto jedlo má aj protizápalové účinky.
Takýto pokrm by vám dodal množstvo užitočných látok, ale zároveň by zabránil tomu, že by vám už v čase desiaty škvŕkalo v žalúdku. A aké jedlo by odporúčala výživová odbornícka Stacy Goldbergová?
Podľa nej by ste mali staviť jednoznačne na vajcia. Navrhujte si pripraviť dve vajcia na panvici s využitím jednej čajovej lyžičky olivového oleja. A samozrejme, mali by ste jesť aj žĺtok. Takto získate veľa bielkovín, vitamín D a biotín, čo je proteín nachádzajúci sa práve v žĺtkoch, ktorý vás efektívnejšie nasýti.
K vajíčkam by ste si mali dať krajec celozrnného chleba, nejakú tmavú listovú zeleninu (napr. špenát) a šálku bobuľovitého ovocia, aby ste mali dobre vybalansovaný pokrm. Táto kombinácia vám dodá viac vlákniny, kvalitných sacharidov pre energiu a antioxidantov, ktoré nie len pomôžu k chudnutiu, ale aj poskytnú živiny pre produktívne dopoludnie v práci. A samozrejme, posilnia vaše zdravie.
Po takýchto raňajkách sa budete cítiť dobre, budete dlho nasýtení, a keď ich budete udržovať dlhodobo, budete menej náchylní na prejedanie.
zdroj: Reader’s Digest
Čítať ďalší článok:
Tajná zbraň pre veľké silové napredovanie Zdieľať na Facebooku