InstagramFacebookYoutube
Tréning

Mini stepper – jeho výhody a nevýhody

22. apríla 2019
Mini stepper – jeho výhody a nevýhody
Je čas, keď mnoho ľudí zintenzívňuje svoju snahu schudnúť. Mnohí si možno aj vyberajú nejaký stroj, ktorým by si mohli pomôcť. Medzi najdostupnejšie alternatívy pritom patrí mini stepper.

Mini stepper je lacný kardio stroj, ktorý pracuje na veľmi jednoduchom princípe. Zároveň je ľahko uskladniteľný, čo patrí medzi jeho výhody. Je však skutočne správnou voľbou? Možno vám k rozhodnutiu pomôže nasledujúci výpis jeho plusov a mínusov.

Mini stepper – výhody:

1. Malé rozmery - už názov prezrádza, že ide o malý stroj na cvičenie a skutočne tomu tak je. Nepotrebujete preto veľa miesta na cvičenie ani jeho skladovanie.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Prenosnosť - okrem toho, že je malý, je aj pomerne ľahký, a tak sa ľahko prenáša z miesta na miesto. Dá sa dokonca zobrať so sebou aj na cesty, a tak môžete trénovať doma, v práci i na dovolenke.

3. Spevňuje dolnú časť tela - má účinky na posilnenie svalov spodnej časti tela, hlavne prednej časti stehien, lýtok, hamstringov a sedacích svalov.

4. Páli kalórie - cvičenie na mini stepperi vám pomôže spáliť nadbytočné kalórie. Ak ho doplníte o vhodnú diéty, pomôže vám schudnúť.

Mini stepper – nevýhody:

1. Je náročný na rovnováhu - keďže ho rukami nemôžete počas cvičenia uchopiť, môžete mať problém s udržiavaním rovnováhy. Pri cvičení sa tak musíte plne koncentrovať na svoj pohyb, inak by ste mohli stratiť rovnováhu.

2. Ťažko sa naň zvyká - oproti iným kardio strojom potrebujete čas na to, aby ste si na ňom zvykli na cvičenie.

3. Ľahko omrzí - mini stepper patrí medzi náčinia, ktoré ľudí najčastejšie omrzia a potom ich nepoužívajú. Cvičenie sa zdá byť pomalé, je monotónne a neposkytuje veľa variácií.

4. Existujú lepšie alternatívy - mini stepper je v tieni iných kardio strojov a to právom, pretože pri pomere času a úsilia k výsledkom nie je najefektívnejší. Existuje hneď niekoľko lepších a dostupný volieb (napr. rotoped, eliptický trenažér).


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist