InstagramFacebookYoutube
Tréning

Skvelá superséria na rozvoj masívneho tricepsu: Potrebujete len veľkú činku

02. mája 2019
Skvelá superséria na rozvoj masívneho tricepsu: Potrebujete len veľkú činku
Ak chcete mať robustné ruky, musíte vo svojom tréningu uprednostňovať tricepsy pred bicepsmi, keďže práve tie sa starajú o dve tretiny hmoty paže. A rozvinúť tricepsy v plný potenciál vám pomôžu aj supersérie.

Trojhlavý stav paže obľubuje stimuláciu z vyššieho počtu opakovaní, a práve v tomto smere vám dokáže pomôcť spojenie sérií dvoch cvikov do jednej supersérie. Ako však nájsť správne cviky, aby sme precvičili sval čo najkomplexnejšie?

Každý pokročilý cvičenec vie, že existuje na tricepsy viacero cvikov a každý ich že zaťažovať úplne inak. Preto je vždy dôležité vyberať v tréningoch také cviky, ktoré sa dopĺňajú, aby zaútočili na sval z každej strany.

Článok pokračuje pod reklamou


Ak máme vybrať dva cviky, ktoré by mohli vytvoriť najlepšiu supersériu na rozvoj tricepsov, potom by sme sa mali pozrieť medzi tie najzákladnejšie.

Dobrou správou je, že tam nájdeme výborných adeptov na tvorbu skvelej supersérie, pri ktorých navyše využijeme len jedno náčinie a to všade prítomnú veľkú, obojručnú činku.

O aké cviky ide?

V tejto efektívnej technike cvičenia spojíme francúzske tlaky, známe aj ako extenzie veľkej činky v ľahu, a tricepsové tlaky, teda klasický benčpres na lavičke s úzkym úchopom.

Takáto kombinácia stimuluje tricepsy komplexne bez toho, aby ste museli prechádzať od jedného stanovišťa na druhé. Po vykonaní prvého cviku môžete pokračovať hneď druhým, až kým toho svaly nebudú mať dosť.

Ako prvý príde na rad izolovaný cvik a potom viackĺbový, ktorý vymačká z tricepsov zvyšok síl a navyše, pri tomto poradí ani nemusíme meniť záťaž na činke, pretože v opačnom prípade by bola váha vhodná pre tlaky pre extenzie príliš ťažká. A ak by bola pre extenzie vhodná, potom by v takomto poradí bola príliš ľahká na tlaky.

Váhu inak voľte tak, aby ste s ňou urobili 12 opakovaní prvého cviku. Urobte ich desať a následne by ste mali zvládnuť urobiť ešte približne rovnaký počet tlakov. Tie môžete cvičiť až do zlyhania.

Skúsenejší cvičenci sa možno pohrajú aj s myšlienkou na inú alternatívu spojenia týchto dvoch cvikov. Keďže spájajú rovnaký bod vrcholu, mohli by sa vykonávať dohromady tak, že by ste striedali jedno opakovanie jedného cviku s jedným opakovaním druhého a robili to dokola, až kým by nedošlo k svalovému vyčerpaniu. Aj toto by z tricepsov dostalo maximum.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist