InstagramFacebookYoutube
Tréning

21 najlepších cvikov pre chudnutie

27. júna 2019
21 najlepších cvikov pre chudnutie
Na svete je neskutočné množstvo rôznych cvikov. Niektoré sú zamerané na budovanie svalov, sily či pružnosti, niektoré sú efektívne aj pri budovaní kondície a chudnutí. A práve na chudnutie sa zameriame pri tomto výbere.

Aj pri chudnutí sa dajú využiť rôzne kardio aktivity, ale aj cviky, ktorých je veľa. To samozrejme nesie aj riziko toho, že by ste si mohli vybrať jeden z tých, ktoré sú najmenej efektívne. My vám však teraz prinesieme, naopak, výber jedných z tých najefektívnejších cvikov k dispozícii:

1. Výskoky na lavičku/debnu – zahrniete pri nich do cvičenia svaly celého tela, najmä nohy. Budujú kondíciu a podporujú spaľovanie tukov.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Angličáky (burpees) – ide o náročný cvik, ktorý mnoho ľudí vzdáva. Je to však veľká chyba, pretože pre budovanie kondície a chudnutie je prakticky nenahraditeľný.

3. Horolezec (mountain climber) – tento cvik precvičí celé telo, ale využíva sa primárne ako súčasť kardio tréningov. Buduje však aj silu.

4. Drepy s výskokom – drepy s výskokom spájajú účinky komplexného cviku a dynamickým, výbušným pohybom.

5. Drepy s tlakmi – ďalšou efektívnou alternatívou drepov sú drepy s výtlakom činky/činiek nad hlavu. Okrem nôh si nimi posilnite aj ramená.

6. Drepy – aj klasické drepy patria medzi tie najvhodnejšie cviky pre chudnutie.

7. Výpady – skvelý cvik na rozvoj nôh a navyše, nepotrebujete ani činky, aby boli efektívne.

8. Jumping Jacks – poskoky znožmo sú populárnym a efektívnym cvikom, ktorý sa často zaradzuje do tréningov zameraných na chudnutie.

9. Príťahy veľkej činky v predklone – precvičia chrbát, pomôžu budovať lepšie držanie tela a sú energeticky náročné.

10. Mŕtve ťahy – skvelý funkčný cvik, pri ktorom sa zapotíte.

11. Kľuky – jednoduchý, ale mocný cvik, ktorý môže byť využívaný viacerými spôsobmi. Výborne pritom vytvaruje hrudník, tricepsy i ramená.

12. Zhyby – zhyby sú náročné, ale efektívne na precvičovanie hornej časti tela, najmä chrbtového svalstva. Páli sa pri nich veľa kalórií.

13. Skracovačky – ak sa robia správne, sú výborné pre budovanie brušného svalstva i podporu chudnutia.

14. Panvový most – do cvičenia zapájajú sedacie svaly i stred tela. Posilnia vám aj spodnú časť chrbta a sú skvelé ako súčasť tréningu zameraného na chudnutie.

15. Balančné cviky na jednej nohe – cviky na jednej noha precvičia daný sval o niečo efektívnejšie, ale zároveň sú náročnejšie na energiu a tým pádom aj vhodné pre proces chudnutia.

16. Švihy s kettlebellom – sú dobré najmä z toho dôvodu, že vám do tréningu prinesú zmenu a rozmanitosť. Nie sú náročné, ale pri správnej technike budú výzvou.

17. Zakopávania na štyroch – dajte sa na štyri a zakopávajte nohy. Je to ľahký cvik, ktorý môžete robiť aj pred televíziou a spevní vám aj svaly stehien a sedacích svalov.

18. Wall-sit – dajte sa do drepu a oprite sa o stenu. Je to statický cvik, ale nie jednoduchý.

19. Nožničky – prepracujete si spodnú časť brucha a vďaka pohybu nôh je tento cvik vhodný aj na podporenie chudnutia.

20. Doska – doska je veľmi jednoduchý cvik, ktorý pri správnom vykonaní podporí aj budovanie silného a štíhleho tela.

21. Výstupy – výstupy sú menej náročným cvikom, ktorý však vie tiež podporiť proces chudnutia. Môžete ich robiť na aeróbny schodík alebo môžete jednoducho chodiť do schodov.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist