InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Kľúče, ktoré vás dovedú k úspechu pri posilňovaní

06. októbra 2019
Ak svoj život venujete kulturistike alebo časť svojho voľného času rekreačnému posilňovaniu a chcete v tejto činnosti dosahovať úspechy, mali by ste poznať kľúče, ktoré vám k úspechom dovedú.

Pre skutočne úspešnú cestu vo svete kulturistiky sú podstatné tieto veci:

1. Vášeň
Rozdielom medzi nadšencom, ktorému vydrží chuť na cvičenie len pár týždňov či mesiacov, a skutočným milovníkom posilňovania je vášeň, ktorú ten druhý v sebe má a pestuje. Ak chcete byť úspešní – a nezáleží na tom, či ide o kulturistiku alebo inú prácu, musíte mať skutočnú vášeň pre to, čo robíte.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Motivácia
Ďalším kľúčom k úspechu je stimul, ktorý vám dodáva motiváciu pre to, aby ste pri danej činnosti vydržali dlho a vykonávali ju poctivo aj v časoch, keď by ste najradšej zostali ležať v posteli. Objavte v sebe motiváciu. Čo vás ženie vpred? Prečo chcete uspieť pri posilňovaní? Prečo ste do toho vstúpili? Chcete byť víťazom? Chcete byť šampiónom? Chcete mať skvelé telo? Chcete budiť rešpekt? Chcete byť atraktívnejší pre opačné pohlavie?

3. Odhodlanie
Musíte byť odhodlaní vydržať pri trénovaní dlhodobo. Musíte byť odhodlaní podporovať ho dlhodobo správnou výživou, suplementami a vhodnou životosprávou. Táto činnosť sa opakuje stále dokola a rýchlo sa stane monotónnou. Vy však musíte byť odhodlaní vydržať to.

4. Zdravá posadnutosť
Kulturistika nie je len o tom, že sa na dve hodiny prídete do posilňovne a potom to všetko hodíte za hlavu. Ak chcete uspieť, musíte ňou žiť. Znamená to, venovať sa tomu 24 hodín denne, sedem dní v týždni, 365 dní v roku. Nie len cvičiť, ale aj hľadať rôzne vylepšenia tréningov a výživy, hľadať nové poznatky a recepty, zapájať sa do diskusných fór či miestnej komunity.

5. Trpezlivosť
Už sme naznačili, že pri kulturistike je všetko o opakujúcich sa činnostiach, ktoré vám prinesú výsledky až po dlhej dobe. Nie je to šprint, ale maratón. Preto je veľmi dôležité pristupovať k tomu s trpezlivosťou a nenechať sa odradiť, keď po pár týždňoch dôjde k stagnácii. Snažte sa ju prekonať a uvedomte si, že to nebude prvá prekážka na náročnej a dlhej ceste, ktorá vám však môže priniesť vytúžený úspech v podobe splnenia vášho cieľa, či už súťažného alebo kondičného.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist