InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Päť dôvodov, prečo sa musíte dať do formy a žiť zdravo

03. novembra 2019
Päť dôvodov, prečo sa musíte dať do formy a žiť zdravo
Chcete žiť zdravo a nadobudnúť skvelú kondíciu? Chcete pravidelne cvičiť a vyzerať dobre? Chcete sa tešiť zo života a mať vyššiu sebadôveru? Tak jednoducho začnite! Ak sa stále neviete nakopnúť, možno vám pomôže nasledujúcich päť dôvodov.

Pravidelným cvičením, kvalitnou výživou a vhodnými zvykmi nezískate len výhody estetického charakteru. Nejde len o chudnutie a naberanie svalovej hmoty. Zdravý životný štýl bude mať pre váš život pozitívny vplyv aj z týchto dôvodov:

1. Lepší spánok
Aktívnejší životný štýl vám pomôže rýchlejšie zaspávať a lepšie spať. A kvalitný spánok vám pomôže aj k chudnutiu, ktoré má zase pozitívny vplyv na spánok. Lepší spánok vám dodá viac energie do dňa a budete sa cítiť motivovaní niečo dokázať.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Lepšia hormonálna rovnováha
Zdravá hmotnosť, pravidelný pohyb, kvalitný spánok a príjem tých správnych živín sa postarajú o to, že budú vaše hormóny v rovnováhe, vďaka čomu sa vám bude ľahšie udržiavať pevné zdravie, vyššia hladina energie či zdravá hmotnosť.

3. Menej bolesti
Nadmerná hmotnosť zvyšuje tlak na vaše kosti a kĺby. Časom vás môžu trápiť bolesti v oblasti kĺbov, s ktorými vám pomôže zdravší životný štýl. Vďaka fyzickej aktivite schudnete a prispeje k tomu aj zdravá výživa, ktorá sa tiež postará o to, že budete získavať potrebné živiny, ktoré vám kosti a kĺby pomôžu spevniť.

4. Menej stresu
V našich rušných životoch sa stal stres bežným sprievodným javom. Nie je však pre naše zdravie prospešný. Bojovať s ním dokážeme, ak budete mať dobre vyskladanú výživu, ak budeme pravidelne cvičiť, športovať a chodiť na prechádzky. To pomôže znížiť hladinu stresového hormónu, tým pádom zvýši šance na úspech pri chudnutí či budovaní svalov.

5. Lepšia nálada
Ľudia, ktorí žijú zdravo a aktívne, majú vo všeobecnosti lepšiu náladu, ako pasívni jedinci s nadváhou či obezitou. A je zrejmé, že čím budete zdravší, tým viac si budete môcť užívať života. Choroba ešte nikomu náladu nezlepšila. A lepšia nálada sa môže pozitívne odzrkadliť aj na vašich vzťahoch či pracovnej výkonnosti.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist