InstagramFacebookYoutube
Suplementy

Doplnok výživy z hríbov, ktorý vám podporí rast svalov

27. novembra 2019
Doplnok výživy z hríbov, ktorý vám podporí rast svalov
Existujú doplnky výživy, ktoré nie sú veľmi populárne napriek tomu, že ich účinky sú pozitívne. A medzi ne sa radí aj Cordyceps. Ten je užitočný nie len pre svoje zdravotné prospešné účinky, ale aj pre podporu rastu svalov.

Cordyceps je prírodný doplnok výživy, ktorý sa získava z huby známej ako žezlovka čínska (Cordyceps sinensis). Tá patrí medzi známe liečivá z tradičnej čínskej medicíny, ktorá ju využívala na dodávanie mentálnej i fyzickej energie. Pre aktívnych cvičencov prináša tieto výhody:

1. Zlepšuje kondíciu a vytrvalosť
Zvyšuje príjem kyslíka, vďaka čomu zlepšuje dodávanie krvi do orgánov a končatín, čím urýchľuje dodávky kyslíku do svalov. Taktiež znižuje tep srdca, čo umožňuje cvičencovi cvičiť intenzívnejšie a dlhšie. To je pritom vec, ktorú chce každý, kto si chce vybudovať lepšiu kondíciu alebo spáliť viac kalórií.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Podporuje produkciu energie
Viaže sa na rovnaké receptory ako kofeín, a preto má aj podobné účinky na zvyšovanie energie. Dodáva vám tak dávku energie pre váš popoludňajší alebo večerný tréning a to bez toho, aby vám narušil spánok. Tiež podporuje produkciu energie na bunkovej úrovni, vďaka čomu dokážete dvíhať viac váhy vo väčšom počte sérií.

3. Urýchľuje regeneráciu
Pomáha bojovať s únavou, znižuje zápalové procesy v tele a predchádza bolesti svalov. Ukázalo sa, že má aj pozitívny vplyv na rovnováhu kortizolu a iných stresových hormónov, ktoré znižujú efektivitu procesu regenerácie. Tá je tak vďaka tomuto doplnku výživy rýchlejšia.

4. Podporuje vyplavovanie testosterónu
Pre tých, čo budujú svalovú hmotu, je podstatný aj mužský pohlavný hormón testosterón. A práve Cordyceps stimuluje Leydigové bunky v semenníkoch, aby produkovali viac testosterónu, ktorý je nevyhnutným hormónom pre udržiavanie a budovanie svaloviny. V súvislosti s jeho účinkami tak tento doplnok výživy podporujú aj libido a reprodukčné schopnosti u mužov.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist