InstagramFacebookYoutube
Tréning

5 tipov, ktoré vám pomôžu vylepšiť váš ďalší tréning

09. decembra 2019
5 tipov, ktoré vám pomôžu vylepšiť váš ďalší tréning
Stane sa, že máte tréning, do ktorého sa vám nechcelo a po desiatich minútach cvičenia stále myslíte na koniec a nedokážete sa rozbehnúť. Ak chcete takýchto tréningov zažiť čo najmenej, mali by ste si k srdcu zobrať nasledujúce tipy.

Týchto päť rád od fitnesáka a osobného trénera Brentlyho Rousseta vám pomôže k tomu, aby bol váš ďalší tréning, čo možno najlepší. Aby ste doň vstupovali s elánom, aby ste mali dostatok energie a aby sa vám činky zdvíhali s ľahkosťou:

1. Vyberte si ten správny čas na cvičenie
Toto by mohol byť hlavný rozdiel medzi tým, či budete mať skvelý alebo zlý tréning. Mali by ste si tréning naplánovať tak, aby vyhovoval vášmu prirodzenému biorytmu a zároveň životnému štýlu. Keď sa cítite po práci unavení, tak bude lepšie trénovať ráno. Ak však potrebujete prijať cez deň viac jedla, aby ste trénovali efektívnejšie, bude pre vás možno vhodnejší tréning poobede. Niekomu vyhovuje aj obed, keď má ešte celkom dosť energie a zároveň si dopraje psychický oddych od práce.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Jedzte tie správne jedlá
Svojmu telu musíte dodávať živiny, ktoré sú preň ako palivo. Ak chcete zažiť skvelý tréning, musíte jednoducho mať dostatok energie. Pred samotným tréningom vám pomôžu sacharidy a bielkoviny asi 45-60 minút pred jeho začiatkom. Pripravia tiež pôdu pre potréningovú regeneráciu.

3. Buďte rozumní s využitím suplementov
Naučte sa, ktoré doplnky výživy by ste mali užívať a kedy. Kofeín a iné predtréningové stimulanty vám dokážu dodať energiu pred tréningom. BCAA sú užitočné počas tréningu, keď odďaľujú nástup únavy. Jednoduché multivitamíny zase dokážu zaistiť, že budete mať dostatok živín potrebných na optimálne fungovanie tela.

4. Pite dostatok vody
Je to jednoduchá vec, ale mnoho ľudí má problém prijímať denne dostatok tekutín. Voda je dôležitá pre všetky telesné funkcie, vrátane budovania svalovej hmoty, sily či vyrysovanejšieho tela. Udržuje telo v behu a dodáva mu energiu. Pri tréningu sa z tela vylučuje, preto by ste ju mali piť aj pred cvičením a počas neho.

5. Doprajte si kvalitný spánok
Spánok je extrémne dôležitým aspektom vášho tréningového snaženia a regenerácie, ktorý je neustále podceňovaný. Mali by ste si dopriať minimálne šesť, optimálne sedem až osem hodín spánku, aby ste dali telu čas na regeneráciu a mali dostatok energie pre nasledujúci deň. Čím kvalitnejšie budete spávať, tým dlhšie vám energia vydrží a tým ľahšie sa vám bude trénovať.

zdroj: fitness rx


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist