InstagramFacebookYoutube
Tréning

Máte len dve možnosti, ako tento rok strávite sviatky + tréning

23. decembra 2019
Máte len dve možnosti, ako tento rok strávite sviatky + tréning
Máme tu opäť po roku sviatky radosti a pokoja. Prichádzajú Vianoce, ktoré sú spojené so štedrými jedlami, koláčmi či chutným slaným pečivom, ktoré si budeme môcť vychutnávať niekoľko dní.

Vianočné sviatky sú postrachom pre tých, ktorí sa snažia vybudovať vyšportovanú a štíhlu postavu. Často sa radí jesť s mierou, ale keď už si dáte jednu dobrotu, tak vás často zláka aj ďalšia. Potom je ťažko odolávať.

V skutočnosti tak môžete sviatky prežiť len jedným z dvoch spôsobov:

Článok pokračuje pod reklamou


1. Ochudobniť sa o súčasť sviatkov a dodržiavať diétu – dobroty sú neoddeliteľnou súčasťou vianočných sviatkov a patria k ich atmosfére. Vy sa ich však môžete vzdať a dodržiavať svoju diétu. V skutočnosti o nič neprídete, pretože ducha Vianoc si môžete vychutnávať aj inými spôsobmi. Akurát si pravdepodobne budete musieť vytrpieť poznámky od ostatných ľudí.

2. Užívať si chutné pokrmy – zmieriť sa s tým, že priberiete a spomalíte si svoju cestu a budete si sviatočné jedlá vychutnávať. Musíte sa s tým zmieriť a nebanovať toto rozhodnutie. Akceptovať, že si svoju situáciu skomplikujete, ale že sa nič fatálne nestane a budete to môcť dobehnúť svojou neskoršou snahou.

Ak si zvolíte prvý krok, môžete trochu ubrať z cvičenia a sviatky využiť na regeneráciu a skutočne si vychutnať ich ducha. Ak však pôjdete druhou cestou, cvičiť by ste mali, aby ste aspoň nejakou mierou obmedzili negatívne následky takéhoto prístupu.

Vyskúšať môžete napríklad nasledujúci tréning, ktorý počas sviatkov môžete robiť každý druhý deň a poriadne sa pritom zapotíte. Využijete pritom supersérie, medzi ktorými budete odpočívať len 60 sekúnd. Každú urobíte štyrikrát.

V prvej supersérii spojíte príťahy veľkej činky v predklone so stláčaním hornej kladky, v druhej drepy a bicepsovými zdvihmi, v tretej tlaky na lavičke s výponmi a v poslednej tlaky v stoji na ramená s výpadmi.

Vianočný tréning
Cvik Série Opakovania
Superséria:
Príťahy veľkej činky v predklone
Tricepsové stláčanie kladky
4
10
15
Superséria:
Drepy
Bicepsové zdvihy
4
10
12
Superséria:
Benčpres
Výpony v stoji
4
10
20
Superséria:
Tlaky v stoji
Výpady
4
10
12



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist