InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Šťastný nový rok a veľa úspechov s cvičením aj vďaka našim tipom

01. januára 2020
Šťastný nový rok a veľa úspechov s cvičením aj vďaka našim tipom
Rok 2019 máme za sebou a niektorí v ňom dosiahli aj úspechy. Ak ste ich nezažili aj vy, možno vás čakajú už v novom roku 2020. Doňho vám SlovakFitness.sk praje všetko len to najlepšie. Želáme vám čo najviac síl k napĺňaniu vašich cieľov, či už v rámci zdravia, pracovného alebo súkromného života.

Máte pred sebou novú šancu urobiť s vašim životom niečo mimoriadne. Venujte sa rodine a priateľom, naučte sa poznávať svoje telo a dušu, aby ste napredovali ako po duševnej, tak aj fyzickej stránke. My sa zase pokúsime robiť všetko preto, aby bol náš web stále lepší a pre vás užitočnejší.

Ako sa v roku 2020 udržať pri cvičení?

Ak cvičíte alebo ešte len začnete cvičiť, bolo by najlepšie, ak by ste pri tom vydržali celý rok 2020. Niekedy sa to však ľahšie povie, ako uskutoční. Na to, aby ste sa uistili, že sa cvičenia nevzdáte, využite nasledujúce tipy:

Článok pokračuje pod reklamou


1. Buďte realistami - stanovte si realistické ciele, ktorú nebudú len dlhodobé, ale aj krátkodobé. Majte aj reálne očakávania. Pokroky neprichádzajú rýchlo, ale pokým prichádzajú, ste na dobrej ceste. Buďte trpezliví.

2. Zaznamenávajte si pokroky - zapisovať si tréningy a pokroky vám podá pekný spätný pohľad a ukáže vám, čo ste robili dobre a čo naopak nefungovalo. Má to aj motivačný charakter.

3. Odmeňujte sa - ak dosiahnete niektorý z cieľov, venujte si za to nejakú odmenu. Nemusí ísť o maškrty, môže ísť aj o týždeň voľna od cvičenia. Aj to vám raz za čas pomôže načerpať nové fyzické i mentálne sily.

4. Vytvorte cvičeniu vhodný priestor - uistite sa, že medzi vás a cvičenie nebudete klásť prekážky. Naplánujte si ho vtedy, keď vám to najviac vyhovuje. Ak vám nevyhovuje miestna posilňovne, cvičte doma.

5. Udržiavajte veci pestré - pravidelne meňte cviky, ktoré cvičíte, počet sérií, opakovaní. Meňte druhý kardia i športové aktivity. Pomôže vám to z mentálneho hľadiska a fyzická aktivita vás nezačne tak skoro nudiť.

6. Nájdite si tréningového partnera - niekedy je ťažké pri niečom zotrvať, ak ste v tom sami. A práve preto môže byť riešením to, že si nájdete tréningového partnera. Navzájom sa budete podporovať a cvičenie si viac užijete.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist