InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Ako sa namotivovať na ranný tréning? Tieto tipy vám pomôžu

02. februára 2020
Ako sa namotivovať na ranný tréning? Tieto tipy vám pomôžu
Už len vstávať skôr môže byť trápenie. Ako sa však v takom prípade vyrovnať ešte aj s tým, že hneď ráno musíte ísť cvičiť?

Keď už prejdete prah posilňovne, už je to dobre. Už dýchate tú atmosféru a po uchopení činky alebo cvičebného stroja sa zažína zábava. Najväčší boj je často ešte predtým, ako opustite pohodlie svojho domova. Ako vstať z postele namotivovane a s entuziazmom?

1. Podporte svoje zobudenie sa – ak chcete vstať z postele čo najrýchlejšie a najlepšie, mali by ste si dať budík ďalej od vašej postele, aby ste bol prinútení postaviť sa a ísť ho vypnúť. Ak už o takom čase býva svetlo, nastavte si žalúzie tak, aby v čase zobudenia nebola vo vašej spálni tma. No a po vypnutí budíka ich odostrite úplne, nech váš mozog dostane signál, že spanie skončilo. Ak je ráno ešte tma, rozsvieťte si veľké svetlo.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Dajte si rýchlu rozcvičku – hneď po týchto prvých krokoch si dajte 10 drepov a 10 kľukov. Toto vám pomôže vyplaviť do tela hormóny šťastia a dodá vám prvú dávku energie.

3. Pustite si energickú hudbu – do optimálnej nálady vám pomôže dostať sa aj vaša obľúbená hudba. V optimálnom prípade počúvajte niečo energické, čo vás ľahšie dostane do „zóny“ pred štartom tréningu. Ak príliš na hudbu nie ste, pustite si motivačnú reč.

4. Skonzumujte kvalitné raňajky a prejdite si tréning – aby ste mali dostatok energie na kvalitný tréning, skonzumujte kvalitné raňajky. Sadnite si za stôl a buď na papieri alebo v hlave si počas ich konzumácie prejdite váš tréning. Aké bude poradie cvikov? Koľko sérií sa bude robiť? Budete zvyšovať dnes váhu o 5 percent? A podobne... Pred odchodom si poprípade môžete dať predtréningový doplnok výživy alebo kávu.

5. Stretnite sa s niekým na tréningu – pozvite na váš tréning nejakého kamaráta, s ktorým si zacvičíte. Alebo majte tréningového partnera. Keď viete, že na vás niekto bude čakať, tak vás to odradí od toho, aby ste vypli budík a vrátili sa do postele.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist