InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Ako si vytvoriť viac času pre cvičenie?

27. septembra 2020
Ako si vytvoriť viac času pre cvičenie?
Zaneprázdnení ľudia majú často pocit, že sa im to ich života už cvičenie nezmestí. Ako to však dokážu tí najúspešnejší ľudia na svete? Dokážu si naň vytvoriť jednoducho čas, pretože poznajú prospešné účinky aktívneho životného štýlu.

Niekedy je výzvou vyhradiť si aj len 20 minút na cvičenie, no ak sa zameriate pozornejšie na to, čo cez svoje dni robíte, možno nájdete hneď niekoľko spôsobov, ktorými si môžete ten čas vytvoriť. A my sme vám ich zoskupili do troch kľúčových bodov:

1. Venujte pozornosť príprave
Pripravte sa na tréning vopred. To znamená, aby ste si naplánovali dopredu čas pre váš tréning vo vašom harmonograme, aby ste ho mali zaznačený vo vašom diári alebo v kalendári. Dajte tréningom prioritu a plánujte ich tak, aby ich ohrozovalo čo najmenej vecí.

Článok pokračuje pod reklamou


Taktiež sa na svoj tréning pripravte tak, aby ste len uchopili tašku a išli cvičiť. Pripravte si dopredu tréningové oblečenie – aj večer, ak trénujete ráno. Ak chcete vtedy eliminovať riziko vynechania tréningu, oblečte si tréningové veci na spanie.

Tašku s oblečením na cvičenie si so sebou noste aj do práce (alebo tam majte jednu „pohotovostnú“), aby ste boli vždy pripravení. Ak nemáte čas ísť do posilňovne, majte doma pripravený svoj vlastný priestor na cvičenie.

2. Buďte produktívnejší
Plánujte svoj čas vopred. Zapisujte si svoje denné aktivity a úlohy, snažte sa minimalizovať málo dôležité položky a delegovať tie, ktoré môžete dať urobiť niekomu inému. Podobné úlohy spájajte a robte ich naraz. Kontrolujte e-maily menej často, ak často odpovedáte podobne, vytvorte si šablóny odpovedí.

Okrem pracovného týždňa si organizujte aj dni voľna a víkendy. A produktívnejší buďte aj v posilňovni – nie je nevyhnutné, aby ste v nej trávili viac ako hodinu. A zvýšením intenzity tréningu, skrátením prestávok medzi sériami a cvikmi alebo využitím supersérii môžete ušetriť čas aj priamo v nej.

3. Žite aktívnejšie
Viac cvičenia môžete získať aj nepriamo cez aktívnejší životný štýl, ktorý pomáha vykompenzovať menej minút strávených v posilňovni. Ak sa dá, do práce choďte pešo alebo na bicykli. Vždy používajte schody namiesto výťahu, na rande choďte radšej na prechádzku ako do reštaurácie. Celkovo viac kráčajte.

Doma trávte menej času pred televíziou alebo ak už pozerať televíziu chcete, cvičte popri sledovaní vášho obľúbeného programu – môžete cvičiť cviky cez reklamy alebo sledovať celý program zo stacionárneho bicykla.

Ak máte problémy aj napriek týmto radám dodržiavať pravidelný cvičebný režim, veľkou pomocou je buď najatie si osobného trénera alebo nájdenie si tréningového partnera.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist