InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Štyri stratégie, ktoré vám pomôžu k úspechom vo fitness

11. októbra 2020
Štyri stratégie, ktoré vám pomôžu k úspechom vo fitness
Využite štyri stratégie od Jillian Schildhousovej, aby ste prekonali mentálne prekážky a dosiahli úspech v cvičení a zdravej výžive.

Ak chcete uspieť vo svete fitness, musíte si vedieť poradiť s nástrahami pochybností, perfekcionizmu či prokrastinácie. Ak chcete vybudovať telo vašich snov, musíte k tomu pristupovať ako športovec a odhodlane mieriť za svojím cieľom aj pomocou týchto stratégií:

1. Koncentrujte sa na seba
Je ľahké nechať sa rozptýliť tým, čo robia iní. Snažte sa najviac, ako viete, predchádzať rozptýleniam už ráno. Počas prvej hodiny po zobudení nechoďte na mobil a sociálne siete, nenechajte na vás vplývať vonkajší svet a namiesto toho si zapíšte svoje ciele na deň, koncentrujte sa na seba a robte to, čo vás nabíja energiou.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Pripravte sa na váš cieľ
Keď príde k cvičeniu, nestačí sa len ukázať v posilňovni a dúfať v to najlepšie. Musíte mať po ruke plán, aby ste uspeli a vyhli sa neefektívnemu cvičeniu. Ešte predtým, ako z domu odídete, musíte mať všetko pripravené – oblečenie, doplnky výživy, hudbu, ale potenciálne aj potréningový pokrm a hlavne tréningový rozpis. Potom už len treba dodržiavať plán.

3. Nepodľahnite výhovorkám
Výhovorky sú hneď po vašom boku a sú pripravené podporovať vás v tom, aby ste urobili nesprávne rozhodnutia. Vždy tu budú rána, keď sa vám nebude chcieť postaviť z postele, budú tu obdobia, keď budete unavení alebo budete mať za sebou dlhý deň. Pripomínajte si však to, čo chcete dosiahnuť najviac, namiesto toho, aby ste sa koncentrovali na to, čo chcete teraz, v slabej chvíli.

4. Udržujte si motiváciu
Keď už spoznáte svoj hlavný dôvod, prečo chcete dosiahnuť svoj cieľ, potom bude pre vás ľahšie udržovať si motiváciu. Pripomínajte si to a obklopujte sa ľuďmi, ktorí sú disciplinovaní a lepší ako vy – budú vás tlačiť k lepším výkonom. Motivujte sa skúšaním nových vecí a keď budete mať chuť vzdať sa, majte po ruke motivačné faktory, ktoré u vás fungujú.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist