InstagramFacebookYoutube
Tréning

Je možné vypracovať si väčšie nohy aj bez strojov a činiek?

14. januára 2021
Je možné vypracovať si väčšie nohy aj bez strojov a činiek?
Veľký a silný hrudník, rukávy naťahujúce paže a perfektné tehličky na bruchu sú snom každému muža. Správny cvičenec však chce, aby zažiarili aj jeho nohy. Ich rozvoj je náročný aj v posilňovni plnej strojov a činiek. Je však možné rozvinúť ich len s využitím váhy tela?

Dobrá správa – nemožné to nie je. Dôležité je, aby ste svaly nôh stimulovali a nezáleží na tom, akou formou to bude. Dá sa to aj len s vlastnou váhou tela a správnym výberom cvikov. Potom vám už stačí len malý priestor vo vašom domove a môžete sa pustiť do práce.

Osobný tréner Alex Crockford sa pre magazín Men’s Health rozhodol vytvoriť tréning, ktorým by ste k rastu stimulovali štvorhlavý sval stehna, hamstring i lýtka. Pochopiteľne, strata intenzity pri menšom odpore sa musí kompenzovať. Ako? Skrátením prestávok a supersériami. Vďaka tomu tréning podporí aj vašu kondíciu a dá sa využiť aj pri spaľovaní tukov.

Článok pokračuje pod reklamou


Pozostáva z týchto cvikov: výpady v chôdzi, drepy, drepy s výskokom, drepy na jednej nohe, výstupy na lavičku, panvový most jednou nohou, výpady so skokom hore, pulzujúce drepy. Medzi sériami a supersériami sa odpočíva len 30 sekúnd. Aké sú počty sérií a opakovaní, to už vám prezradí tabuľka nižšie:

Tréning nôh bez náčinia
Cvik Série Opakovania
Výpady v chôdzi 3 12 každou nohou
Superséria:
Drepy
Drepy s výskokom
3
12
12
Drepy na jednej nohe 3 12 každou nohou
Superséria:
Výstupy na lavičku
Panvový most na jednej nohe
3
12 každou nohou
12 každou nohou
Superséria:
Výpady s výskokom hore
Pulzujúce drepy
1
60 sekúnd
60 sekúnd



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist