InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Šesť spôsobov, ako si podporiť motiváciu k cvičeniu

28. marca 2021
Šesť spôsobov, ako si podporiť motiváciu k cvičeniu
Všetci vieme, že vďaka cvičeniu budeme zdravší. Vieme, že budeme vyzerať lepšie a že nám prospeje aj po mentálnej stránke. Nie vždy však máme chuť venovať sa mu na pravidelnej báze.

A práve pravidelné cvičenie je dôležité pre zlepšenie nálady, upevňovanie zdravia či transformáciu vášho tela k lepšiemu. Konštantnosť je kľúčom k úspechu. Čo vám pomôže k udržaniu motivácie v cvičení neprestávať?

1. Nájdite si niečo, čo vás baví – nie je nič lepšie, ako keď máte ísť robiť niečo, čo máte radi. Vtedy by pre vás nemal byť problém nájsť motiváciu. A hoci si myslíte, že cvičenie nie je pre vás to pravé, ak v ňom začnete objavovať všetky zákutia, možno vám sadne nejaký štýl tréningu, pri ktorom zostanete dlhodobo.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Vytvorte si pevnú rutinu – človek sa vie prispôsobiť a naučiť na všetko. Preto je pre vás kľúčové vytvoriť si z cvičenia zvyk. Keď už budete dodržiavať rutinu, bude všetko pre vás o čosi ľahšie, pretože o tom nebudete musieť toľko premýšľať.

3. Stanovte si jasný, rozumný cieľ – môže byť pre vás ťažké nájsť motiváciu, keď pred sebou nemáte obraz toho, čo vlastne chcete dosiahnuť. Musíte si preto stanoviť cieľ, ktorý bude jasný, realistický a časovo ohraničený.

4. Nechajte sa inšpirovať inými – v dnešnej internetovej dobe by pre vás nemal byť problém nájsť vzor v hocakom odvetví a cvičenie nie je výnimku. Práve naopak, dá sa nájsť veľa osobností vo svete fitness alebo športu, ktoré stoja za to, aby ste ich sledovali. A oni vás budú inšpirovať.

5. Svoje tréningy raz za čas meňte – keď ste cvičiť začínali, bolo to pre vás nové, a tak ste z toho boli nadšení. Časom nadšenie opadalo. A toto sa bude diať vždy s každým novým cieľom, každým novým programom. Preto aspoň raz za mesiac pozmeňte svoj program a každé tri-štyri mesiace prejdite na úplne iný.

6. Uvedomte si skutočnú silu cvičenia – aj keď pravdepodobne cvičíte preto, aby ste vyzerali lepšie, či už mali viac svalov alebo menej tukov, mali by ste si uvedomiť najmä to, že aj keby sa vám fitness ciele nedarilo napĺňať tak rýchlo, ako chcete, stále robíte služby svojmu fyzickému i duševnému zdraviu.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist