InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Prečo by mali aj ženy cvičiť s ťažkými váhami?

Autorka: Lucka  /   27. marca 2021
Prečo by mali aj ženy cvičiť s ťažkými váhami?
Zvažujete, že by ste začali v posilňovni dvíhať o niečo ťažšie váhy? Neváhajte, choďte do toho. Prinášame vám tri významné prínosy, ktoré budete mať z toho, ak sa rozhodnete cvičiť s ťažkými váhami.

Ani ženy sa nemusia báť cvičiť s ťažkými váhami, pod ktorými si predstavujeme také, s ktorým urobíte 5-8 opakovaní, ktoré budú pre vás výzvou. S váhami, s ktorými neurobíte viac ako dve opakovania navyše od uvedeného rozsahu predtým, ako dôjdete definitívne k bodu zlyhania.

Aké sú tie tri dôvody, resp. prínosy?

Článok pokračuje pod reklamou


1. BUDUJE TO SEBADÔVERU

Bežne asi nezačnete cvičiť s tým, že budete od toho očakávať zvyšovanie sebadôvery. Ale presne to je prínos, ktorý vám cvičenie s ťažkými váhami môže poskytnúť. A je to prínos významnejší, ako si možno myslíte. Do niekoľkých týždňov sa vám zvýši sebadôvera, keď uvidíte, čoho v skutočnosti ste schopné a aké výsledky vám to prináša. Budete krajšie a silnejšie. Budete mať viac sily, ako väčšina žien a časom sa priblížite aj k prekonaniu niektorých mužov. Je to aj praktické, pretože vám to uľahčí niektoré životné situácie.

2. DOSTANE VÁS TO ZO ZÓNY POHODLIA

Robiť stále dokola to isté môže byť pohodlné. Viete, čo a kedy budete cvičiť. Poznáte cviky, viete, že tréning zvládnete. Tréning, ku ktorému ste si vybudovali dobý vzťah. Je však správne ísť cestou pohodlnosti? Privedie vás opakovanie toho istého k iným výsledkom? Ťažké váhy môžu spočiatku pôsobiť zastrašujúco, ale stanú sa vašimi spojencami. Budú pre vás výzvou, ale o to ide. Ak nevystúpite zo svojej zóny pohodlia, potom sa nikam nepohnete. To platí nie len pre cvičení.

3. VYBUDUJETE SI TELO, KTORÉ SKUTOČNE CHCETE

Mnoho žien už vyskúšalo všetky možné populárne metódy, s ktorými pri snahe vybudovať telo snov neuspeli. Ženy, ktoré vidíme cvičiť s ľahkými pochrómovanými jednoručnými činkami nekonečné množstvo opakovaní, často končia svoju snahu s frustráciou. Napriek ich snahe sa nikdy nepriblížili k telu, ktoré chceli. Ak chcete mať štíhle a zároveň vypracované, vyšportované telo so sexy krivkami, pomôžu vám k tomu ťažšie činky.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist