InstagramFacebookYoutube
Tréning

Tréning s jednoručkami, ktorým precvičíte celé telo a spálite tuky

6. 1. 2022
Tréning s jednoručkami, ktorým precvičíte celé telo a spálite tuky
Ak chcete efektívne chudnúť, paradoxne si môžete viac uškodiť, ak budete chcieť trénovať neustále tvrdšie a dlhšie. Uľahčite si život a urýchlite chudnutie tým, že prejdete na režim rozumného tréningu. K tomu vám pomôže aj táto tréningová rutina.

Tento tréning precvičí pomerne rýchlo celé telo, ktorému dodá impulz na spaľovanie nadbytočných tukov. Pozostáva len so šiestich pomerne jednoduchých cvikov, ktoré sa striedajú tak, aby ste precvičili svaly hornej a dolnej časti tela striedavo. Vďaka tomu zvýšite rýchlo srdcový tep a dáte svalovým partiám krátky priestor na oddych bez toho, aby ste prestali cvičiť.

Filozofiou tohto tréningu je urobiť čo najviac opakovaní, ako je vo vašich silách, v úseku 30 minút. Každý cvik budete vykonávať v predpísanom počte opakovaní a následne prejdete na ďalší. Keď vykonáte aj ten posledný, prejdete opäť na začiatok a začnete ďalší okruh. Tých okruhov sa pokúsite za stanovený čas urobiť čo najviac. Po každom tréningu si zapíšte, koľko ste ich zvládli a nabudúce sa svoj výkon pokúste minimálne vyrovnať – optimálne prekonať.

Článok pokračuje pod reklamou


Na cvičenie budete potrebovať len jednoručné činky, a tak ho môžete absolvovať aj v domácom prostredí. Určite už ste zvedaví, aké cviky vám v tomto tréningu pomôžu k vyrysovanej postave. Predstavme si ich.

Na úvod príde tzv. push press alebo výrazový tlak nad hlavu, pri ktorom jemne klesnete v kolenách predtým, ako činky vytlačíte nad hlavu. Druhým cvikom sú drepy s činkami pred telom. Nasledované sú príťahmi v predklone, mŕtvymi ťahmi s jednoručkami po bokoch, kľukmi (na jednoručkách) a striedavé výpady s výskokom.

Konkrétne počty opakovaní aj s prehľadom cvikov vám poskytne tabuľka:

30-minútový tréning na chudnutie
Cvik Opakovania
Push press 5
Drepy s jednoručkami pred telom 10
Príťahy jednoručiek v predklone 10
Mŕtve ťahy s jednoručkami 10
Kľuky (na jednoručkách) 15
Striedavé výpady s výskokom 10 každou stranou
Nastavte si časovač na 30 minút a snažte sa urobiť čo najviac kôl zložených z uvedených cvikov.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist