InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy (44. časť) – Flex Wheeler a tréning hrudníka

12. januára 2022

Ak chceme hovoriť o tých najväčších legendách kulturistiky, nemôžeme opomenúť Kennetha „Flexa“ Wheelera. Päťnásobný víťaz Arnold Classic sa prezentoval mohutnou, ale najmä estetickou formou, ktorej sa nedalo veľa vytknúť. Jej súčasťou bol aj kvalitný hrudník, na ktorého tréning sa zameriame v tejto časti nášho seriálu.

„Sultán symetrie“, ktorý mal smolu, že súťažil v érach Doriana Yatesa a Ronnieho Colemana, sa pred cvičením dôkladne zahrial a následne trénoval tvrdo, ale s dôrazom na techniku prevedenia. Jeho tréningová jednotka pritom bola jednoduchá, ale účelná.

Päť cvikov po päť sérií v strednom rozsahu opakovaní a základné cviky. To stačilo na rozvoj hrudníka Flexa Wheelera, ktorý typicky začínal precvičovanie prsných svalov s veľkou činkou na lavičke. V tomto prípade na pozitívne naklonenej lavičke (na šikmej lavici hlavou hore).

Článok pokračuje pod reklamou


Po tomto cviku prešiel na stroj, kde urobil priame tlaky. Po nich prešiel k rovnej lavičke, na ktorej robil tlaky s jednoručnými činkami. Po nich prešiel na stroj Hammer Strength, na ktorom urobil tlaky. Záver tréningu však patril rozpažovaniam – na šikmej lavici hlavou hore. Presný rozpis nájdete v tabuľke nižšie.

Pozri aj: Tréning legendy XIV. – Flex Wheeler a tréning rúk

Tréning hrudníka Flexa Wheelera
Cvik Série Opakovania
Tlaky s veľkou činkou na šikmej lavici 5 10-12
Tlaky na stroji 5 10-15
Tlaky s jednoručkami na rovnej lavici 5 8-12
Tlaky na stroji Hammer Strength 5 10-15
Rozpažovanie s jednoručkami na šikmej lavici 5 15-20



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist