InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy XIV. – Flex Wheeler a tréning rúk

20. decembra 2017

V dnešnej časti seriálu o tréningoch legiend kulturistiky sa pozrieme na to, ako trénoval svoje bicepsy a tricepsy päťnásobný víťaz Arnold Classic a muž, ktorého Arnold Schwazenegger označil za jedného z najlepších kulturistov všetkých čias, Kenneth „Flex“ Wheeler.

Kalifornský rodák patril k masívnym kulturistom, ale preslávil sa aj svojou symetriou, za ktorú si vyslúžil aj prezývku „Sultán symetrie“. Platí to aj o jeho rukách, ktoré by ste len ťažko rozoznávali jednu od druhej.

Wheeler bežne trénoval bicepsy a tricepsy spolu v jednej jednotke. Každému svalu venoval tri cviky a zhodný počet sérií – 13. Dokopy ich tak urobil v jednom tréningu 26. Necvičil žiadnymi výnimočnými technikami, len sa snažil trénovať tvrdo.

Článok pokračuje pod reklamou


Na začiatok precvičil bicepsy – päť sérií venoval základným bicepsovým zdvihom s veľkou činkou v stoji, pri ktorých využíval veľké váhy. Následne len trochu zvoľnil a koncentroval sa na precítenie svalov piatimi sériami bicepsových zdvihov s jednoručkami na opierke a následne troma sériami koncentrovaných zdvihov v sede. Pri oboch cvikoch sa pri kontrakcii snažil vytáčať zápästia von do strany.

Druhú polovicu venoval tréningu tricepsov, ktoré zaťažoval najmä na kladke. Najskôr začal piatimi sériami stláčania kladky, pri ktorom mal lakte čo najbližšie k telu. Ďalších päť sérií urobil s lanovým adaptérom, ktorý mu umožnil ešte lepšie precítiť svaly v spodnej polohe. Na záver ešte absolvoval tri série francúzskych tlakov na lavičke so stredným úchopom.

Pozri aj: Legendy kulturistiky VIII. – Flex Wheeler

Tréning rúk Flexa Wheelera
Cvik Série Opakovania
Bicepsové zdvihy s veľkou činkou 5 9-10
Bicepsové zdvihy s jednoručkami na opierke 5 10-12
Koncentrované zdvihy s jednoručkou 3 10-12
Stláčanie hornej kladky 5 8-10
Stláčanie hornej kladky s lanom 5 10-12
Franzúzske tlaky 3 10-12



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist