InstagramFacebookYoutube
Tréning

5 znakov toho, že v posilňovni strácate čas

28. novembra 2022
5 znakov toho, že v posilňovni strácate čas
Ak sa venujete tréningu sústavne, nie je nič horšie, ako keď v posilňovni márnite svoj čas. Najmä, ak toho máte vo svojom živote na robote viac, by ste mali mať za cieľ prísť, efektívne si zacvičiť a odísť. Čo naznačuje, že v posilňovni trávite viac času, ako by bolo ideálne?

Trénujete príliš dlho

Je ľahké podľahnúť dojmu, že viac je lepšie. Ak máte dobré výsledky už z 20-minútového tréningu, potom bude skvelé trénovať 40 minút, no nie? Výsledky budú dvakrát lepšie. V skutočnosti tomu tak však nie je. Ak budete trénovať príliš dlho, budete náchylnejší k priberaniu a strate svalov. U kondičného cvičenca je optimálne cvičenie ohraničiť na 45 minút.

Nekoncentrujete sa plne na cvičenie

Nie je možné podať najlepšie výkony, ak sa nekoncentrujete plne na to, čo robíte. Nie je možné udržať si stopercentnú koncentráciu počas celého tréningového týždňa, ale treba sa snažiť čo najviac koncentrovať na techniku cvičenia, intenzitu a svalové kontrakcie. Čím dlhšie pritom budete cvičiť, tým menej sa ku koncu budete koncentrovať.

Článok pokračuje pod reklamou


Vašej intenzite chýba intenzita

Efektívnym spôsobom cvičenia je vysoko intenzívne cvičenie, vďaka ktorému nemusíme cvičením tráviť toľko času. Podmienkou jeho účinnosti je však to, aby ste cvičili skutočne intenzívne. Mnoho ľudí si však len myslí, že cvičia tak intenzívne, ako majú predpísané. Ak cvičíte sami, je to ťažké. V tom prípade sa im hodí spoločnosť trénera alebo tréningového partnera.

Nemáte plán

Je to jedna z tých vecí, o ktorých stále niekde čítate, no stále tomu nedávate šancu. Úspešní cvičenci – a prakticky všetci úspešní ľudia – však vedia, že plánovanie je jedným z najdôležitejších faktorov úspechu. Nie nadarmo sa hovorí, že ak neplánujete, tak plánujete zlyhať. Musíte vedieť, ako dosiahnuť svoj cieľ. Musíte mať tréningový plán a držať sa ho.

Čakáte pridlho na svoje obľúbené náčinie

Je to nočná mora každého cvičenca v komerčnej posilňovni – prídete a vaše obľúbené náčinie je obsadené. Vtedy máte dve možnosti – buď sa tejto skutočnosti prispôsobíte alebo budete čakať, kým sa náčinie uvoľní. Druhá voľba je očividnou stratou času najmä vtedy, ak necvičíte na silu a vaše prestávky nie sú dlhé tri a viac minút. Ak chcete budovať svaly alebo chudnúť, treba si vybrať najbližší podobný cvik a venovať svoj čas jemu.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist