InstagramFacebookYoutube
Výživa

Zvyky v strave, ktoré vám potajomky zväčšujú obvod pásu

31. 1. 2023
Zvyky v strave, ktoré vám potajomky zväčšujú obvod pásu
Ak sa snažíte schudnúť a zbaviť sa tukov z oblasti brucha, zíde sa vám vedomosť o zvykoch, ktoré idú proti vám a podporujú zväčšovanie obvodu pásu bez toho, aby ste si to vôbec uvedomili. Poukázala na ne Samantha Boeschová.

Chudnutie je cieľ, ktorý je síce náročný, ale dosiahnuteľný. Napokon, dokázalo to už množstvo ľudí. Ak sa chcete medzi nich zaradiť aj vy, mali by ste si cestu uľahčovať, nie komplikovať. Preto sa vzdajte nasledujúcich zvykov, ak sa vás týkajú.

Konzumácia veľkých porcií spracovaných jedál

Jedenie spracovaných jedál bohatých na cukor, soľ a tuky môže byť rýchlym prostriedkom k naberaniu tuku v oblasti brucha. Odborníci však tvrdia, že záleží najmä na porcii, ktorú zjeme. Často nás tieto potraviny tak dobre nenasýtia, a tak ich zjeme viac, ako by bolo dobré. A ani si to neuvedomíme.

Článok pokračuje pod reklamou


Pridávanie tučných dressingov do šalátov

Jedávať zeleninové šaláty počas chudnutia je dobrý spôsob, ako do tela dostať vlákninu i iné cenné živiny pre naše zdravie. Dokážete sa zasýtiť veľkým množstvom nízkokalorického pokrmu. Mnoho ľudí ho však pokazí tým, že do neho pridajú dressing s vysokým obsahom cukru, tuku a kalórií.

Konzumácia arašidového masla vo veľkých množstvách

Arašidové i iné orechové maslá vám dokážu poskytnúť viacero prínosov pre zdravie, no stále je potrebné pozorne si strážiť porcie, najmä, keď sa snažíte schudnúť. Sú bohaté na živiny, ale aj na kalórie. Navyše, niektorí výrobcovia ich dopĺňajú o väčšie množstvo cukru, aby lepšie chutili.

Výber nekvalitného jogurtu

Jogurty môžu byť pre vás prínosné, no nie všetky sú vyrábané rovnako. Kvalita jogurtu by mala byť pri vašom výbere rozhodujúcim faktorom. Jogurty s vysokým obsahom tukov alebo pridaným cukrom a iným sladidlami môže brzdiť chudnutie. Uprednostňujte tie s vyšším obsahom bielkovín a ideálne s prírodnými sladidlami.

Mávnutie rukou nad stresom a spánkom

Technicky nejde o výživový zvyk, ale nekvalitný spánok a vysoký stres môžu ovplyvniť to, ako sa stravujete a aké jedlá si vyberáte. Stres dokáže udržovať tuk okolo pásu pre zvýšenie kortizolu a nedostatok spánku môže viesť k zmene nálady a prejedaniu. Viac vám budú chutiť spracované jedlá bohaté na cukor a tuk.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist