InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning fitness modela (18. časť) – Ryan Terry a tréning rúk s bruchom

1. 2. 2023

Z inštalatéra vyrástol vo Veľkej Británii známy fitness model. Reč je o Ryanovi Terrym, ktorý začal s cvičením, aby si zvýšil sebavedomie a zlepšil zdravie, a nakoniec to dotiahol k medzinárodnej sláve. Pozrime sa na to, ako precvičuje svoje paže a brucho.

Terry sa posilňovaniu venuje šesť dní do týždňa, väčšinou od pondelka do soboty s tým, že si v nedeľu oddýchne a telu dopraje priestor na regeneráciu, aby ho mohol čo najefektívnejšie využívať v ďalšom týždni.

Telo si v tréningovom programe rozdelí tak, že každú svalovú partiu absolvuje raz do týždňa. Nás zaujímajú ruky, ktoré precvičuje spolu s bruchom v utorok. To už má za sebou tréning chrbta a pred sebou dni, počas ktorých postupne precvičí presné časť stehien, ramená, hrudník s bruchom a zadnú časť stehien s lýtkami.

Článok pokračuje pod reklamou


Tréning rúk začína troma cvikmi na tricepsy, ktorým venuje 10 sérií. Prvé štyri patria kľukom na bradlách, nasledujú tricepsové sťahovania hornej kladky jednou rukou s podhmatom a na záver francúzske tlaky.

Bicepsu patrí ďalších 10 sérií rozdelených medzi tri cviky – bicepsové zdvihy s EZ činkou v troch sériách, bicepsové zdvihy s jednoručkami v štyroch sériách a nakoniec kladivové zdvihy, ktoré vo väčšej miere precvičia aj predlaktia, v troch sériách.

Nakoniec absolvuje ešte tri cviky na brucho. V tomto prípade išlo o štyri série ľahov-sedov vo veľmi vysokom počte opakovaní, V-Twist v troch sériách a na záver tri série skracovačiek s kotúčom na hrudi.

Tréning rúk a brucha Ryana Terryho
Cvik Série Opakovania
Tricepsové kľuky na bradlách 4 8
Tricepsové sťahovanie hornej kladky jednou rukou podhmatom 3 10-12
Francúzske tlaky 3 10-12
Bicepsové zdvihy s EZ činkou 3 8-10
Bicepsové zdvihy s jednoručkami 4 8-10
Kladivové zdvihy 3 8-10
Ľahy-sedy 4 50
V-Twist 3 20
Skracovačky so záťažou 3 12-15



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist