InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Zlepšite svoj tréning 8 tipmi od elitného trénera

26. 2. 2023
Zlepšite svoj tréning 8 tipmi od elitného trénera
Aj malá zmena k zlepšeniu sa vo vašich výsledkoch prejaví. Osem tipov od elitného trénera Zacka Georgea vám pomôže získať z vášho tréningu o 10 percent viac. O to, ako pracovať rozumnejšie, nie tvrdšie, sa podelil pre magazín Men’s Health.

Stanovujte si mikro ciele

Ak máte v mysli konečný cieľ, rýchlo si uvedomte, že sa k nemu dostanete ľahšie, ak budete konzistentne dosahovať veľa čiastkových menších cieľov. Ak viete, čo chcete dosiahnuť o tri mesiace, pýtajte sa najskôr, čo musíte urobiť zajtra, aby ste sa k tomu dostali bližšie.

Zaznamenávajte si aj prírastky, nie len straty

Nevšímajte si len telesné zmeny, ako sú hmotnosť či obvod bicepsov. Začnite si všímať a zaznamenávať veci, ako sú váha na činkách a počet opakovaní. Takto budete vedieť, aký cieľ si určiť na ďalší tréning, aby ste neustále napredovali.

Článok pokračuje pod reklamou


Slabinu berte za príležitosť

Ste len takí dobrí, ako je vaša najväčšia slabina. Nie je v živote žiadna iná oblasť, v ktorej by ste dosahovali najľahšie víťazstvá, ako tá, ktorá je vašou slabinou. Je ťažšie získať 1% pokrok u vašej silnej stránky, ako u slabiny. Preto jej venujte svoju pozornosť.

Hrajte hry s mysľou

Pri ťažkom tréningu, alebo aj inom zložitom projekte, je to všetko o tom, aby ste dávali jednu nohu pred druhú. Ak máte tréning s 20 sériami, rozdeľte si ich na štyri fázy po 5 sérií. Potom si môžete hovoriť, že vám do konca zostáva už len jedna fáza. A to znie a vplýva na vás lepšie, ako keď si poviete, že vás čaká ešte päť sérií.

Poctivejšie regenerujte

Častejšie trénovania vás nedostane k cieľu rýchlejšie. Základom je dobrá strava a kvalitný spánok. Zamerajte svoju pozornosť na regeneráciu. Objavujte nové formy, ako sú kompresné odevy, masáže a podobne.

Vybudujte si sieť ľudí

Jedným z najdôležitejších faktorov úspechu je to, kým sa obklopíte. Či je to v práci, vo voľnom čase alebo v posilňovni, vyhľadávajte ľudí, ktorí vás budú inšpirovať svojím odhodlaním a pracovitosťou. Často sa hovorí, že ste priemerom piatich ľudí, s ktorými trávite najviac času.

Jezdte skutočné jedlá

Najjednoduchšia nutričná rada? Jedzte skutočné jedlá. Čo si pod tým predstaviť? Zeleninu, ovocie, orechy. Vyhýbajte sa väčším množstvám spracovaných jedál bohatých na sacharidy a pite veľa čistej vody. Znížite zápaly, zefektívnite regeneráciu a zlepšíte aj svoju výkonnosť.

Odstráňte prekážky

Rozhodnutie, ktoré urobíte dnes, nemusí byť rozhodnutie, s ktorým budete stotožnení o tri dni neskôr. Ľahšie si svoju vôľu udržíte, ak si z cesty odstránite prekážky – veci, ktoré vás odďaľujú od vášho cieľa, ako sú nezdravé jedlá v dome, nenaplánovaná tréningová jednotka či rozptyľovanie sa inými vecami.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist