InstagramFacebookYoutube
Motivácia

5 tipov, ktoré vám pomôžu v cvičení i športe dosiahnuť úspech

4. 6. 2023
5 tipov, ktoré vám pomôžu v cvičení i športe dosiahnuť úspech
Hľadáte inšpiráciu, aby ste dokázali pokračovať vo svojej tréningovej snahe? Potrebujete zbúrať bariéru a napredovať vo svojom športe. Uplatnite nasledujúcich päť tipov a zvýšte si pravdepodobnosť toho, že uspejete.

Vždy sa učte zo svojich chýb

Nie vždy vám pôjde všetko podľa plánu. Ak však narazíte na nejaký problém, nesmiete sa vzdať, ale hľadať riešenie. To vám už do budúcna nikto nezoberie. Ak zistíte, že v niečom robíte chybu, treba sa poučiť, zabrániť v jej opakovaní a robiť pokroky od toho bodu ďalej. Neviňte sa nezdary iných, akceptujte svoju chybu, inak sa z nej nikdy nepoučíte.

Najdôležitejšie je prekonať strach

Často je najťažšie prekonateľnou prekážkou v ceste za úspechom váš vlastný strach. Môžete cítiť pocity beznádeje, úzkosti a strachu, no ak chcete niekedy niečo dokázať, musíte ich vytesniť a ísť si za svojím. Určite ste sa už neraz báli nejakej skúšky v živote a po jej prekonaní ste sa pýtali sami seba, prečo ste sa jej vôbec báli. Prekonáte svoj strach a budete sa cítiť sebavedomejšie.

Článok pokračuje pod reklamou


Nevzdávajte sa a úspech príde

Chyby, prekážky, prehry. Ono to k životu patrí, ale treba sa po každom páde postaviť znova na nohy. Najlepšími kapitánmi sú tí, ktorí prešli búrkou. Možno vám už dochádza trpezlivosť, ale uvedomte si, že možno vás len malý kúsok čaká od zlomu na ceste za úspechom. Ak robíte všetko tak, ako by ste mali, úspech sa skôr či neskôr dostaví. Len sa nesmiete vzdávať.

Snažte sa neobmedzovať sa

Či už sa snažíte schudnúť alebo nabrať svaly, či už pracujete na svojom cieli v súkromnom alebo pracovnom živote, nikdy sa neobmedzujte do tej miery, že vás to začne mentálne ovplyvňovať. V strave platí – všetkého s mierou. A to platí aj v tréningu. Bude sa vám ľahšie žiť, budete si proces viac užívať, ak nezájdete v obmedzovaní do extrémov, ktoré vás síce môžu doviesť k cieľu skôr, ale zvyšujú aj riziko vyhorenia. Potom už je to len ako lotéria.

Sebadôvera príde s investovaným časom

Sebadôvera je vlastnosť, ktorá úspešným ľuďom nechýba. Človek sa však s ňou nerodí, osvojuje si ju. Aj vy si začnete viac veriť, ako budete dlhšie zapojení do procesu a budete robiť pokroky. Oceňujte drobné míľniky, buďte vďační za to, kam ste sa dostali, buďte vo svojej snahe konzistentní, stanovte si priority a verte si.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist