InstagramFacebookYoutube
Tréning

Cviky na každý deň, ktoré vám pomôžu zmenšiť brucho

1. 2. 2024
Cviky na každý deň, ktoré vám pomôžu zmenšiť brucho
Ak aj nie ste fanúšikom vyrysovaného brucha, určite nechcete, aby vám cez nohavice prepadalo tučné brucho. Okrem toho, že to znižuje vašu atraktivitu, môže to v budúcnosti priniesť aj zdravotné problémy. Ako ho teda udržať pod kontrolou každodennými činnosťami?

Základom toho, aby ste mali čo najmenšie brucho, je vyvážená strava a každodenný pohyb. Nie každé cviky sú však vhodné na každodenné vykonávanie. My vám prinášame šesť takých, ktoré môžete vykonávať prakticky aj každý deň bez toho, aby ste sa pretrénovali:

Chôdza – nie je vhodná len pre začiatočníkov, ťažiť z nej budú aj pokročilí a skúsení cvičenci. Venovať sa jej môžete každý deň a okrem spálenia kalórií navyše posilní aj vaše fyzické či mentálne zdravie. Stačí sa prechádzať na čerstvom vzduchu štvrťhodinu.

Článok pokračuje pod reklamou


Drepy – tento cvik môžete robiť kdekoľvek, kedykoľvek. Keďže využívate len váhu vlastného tela, neriskujete pretrénovanie tak, ako keby ste cvičili so záťažou. Kalórie pritom pália efektívne, pretože precvičujú celú spodná časť tela. Robiť ich môžete aj v rámci prestávky v práci, ak máte sedavé zamestnanie.

Výpady – ďalší cvik na nohy s využitím váhy vlastného tela, pri ktorom však budujete aj rovnováhu. Sú však dostatočne ľahké na to, aby ste ich mohli zaradiť do svojho dňa prakticky kedykoľvek, aj počas chôdze.

Skoky cez švihadlo – potrebujete len švihadlo a môžete ním podporiť spaľovanie tukov a aj budovanie kondície. Okrem toho si posilnite chodidlá a členky. Navyše, poskytuje možnosti, ako si ho spestriť a komplikovať rôznymi spôsobmi skokov.

Crawling – toto lezenie po zemi stimuluje svaly celého tela, zvyšuje tep srdca a tým podporuje aj zvýšený výdaj energie. Spočiatku sa to môže zdať komplikované, ale rýchlo si zvyknete a vydujete vytrvalosť tak, že vám tento cvik nebude robiť problémy ani pri každodennom cvičení.

Panvový most – nenáročný cvik posilní zadná časť tela – nohy a chrbticu. Pomôže vám k lepšiemu držaniu tela, k nižšiemu riziku bolesti krížov a dokáže pomôcť aj k chudnutiu pálením kalórií bez toho, aby preťažil telo.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist