Nie všetky druhy ovocia sú vhodné do diéty, pri ktorej sa snažíme vytvoriť kalorický deficit a podporiť tak spaľovanie nadbytočných tukov. Niektoré druhy obsahujú podstatne viac cukru ako iné, čo je dosť kľúčový faktor pokiaľ ide o redukčnú diétu.
Denne by ste mali prijať aspoň päť porcií zeleniny a dve porcie ovocia. A hoci jedenie akéhokoľvek ovocia je pre vás lepšie, ako žiadna konzumácia ovocia, mali by ste sa strániť sladkým tropickým druhom ovocia, ako sú mango, ananás či melón.
„Jedno priemerne veľké mango obsahuje 45 gramov cukru,“ konštatuje Mosley.
Lepšími voľbami sú jablká, avokádo či bobuľovité ovocie.
„Aby sme to porovnali s inými ovociami, jedna šálka hrozna obsahuje 23 gramov cukru, šálka malín päť gramov a celé avokádo len 1,33 gramu,“ poznamenal Mosley.
Ovocie vo výžive je skvelé, ak ste na zdravej hmotnosti. Ak sa však snažíte zhodiť nadbytočné kilogramy, potom by ste mali prejsť na druhy ovocia s nižším obsahom cukrov. Taktiež by ste si mali dať pozor na marketingové taktiky predajcov a výrobcov u niektorých potravín.
„Ak je to propagované vo veľkej miere, má to krikľavé balenie a je to plné tukov, cukru a soli, pravdepodobne to ovplyvní vaše zdravie a náladu – a nie pozitívne,“ dodal Mosley.
Čítať ďalší článok:
Tréning kulturistu (56. časť) – Samson Dauda a tréning chrbta Zdieľať na Facebooku