Náš Instagram NHL KHL Osobný rozvoj
 
 
 
 
Reklama:
Výživa 10. 10. 2013

Recept: Hovädzie mäso s papričkami a hríbmi

Dnes si pripravím jedlo, ktorého základ bude tvoriť hovädzie mäso, paprika a huby. Získate ním dobrý zdroj bielkovín (36 g), energie (295 kalórií), vlákniny (5 g), no obsahuje aj sacharidy (10 g) a tuky (12 g). Ide o vhodné jedlo aj pre tých, ktorí sa snažia pribrať svalovú hmotu.

Info o recepte

Ingrediencie:

| 380 g hovädzieho stejku
| 20 g sezamových semiačok
| 2 oranžové papriky (nakrájané na pásiky)
| 250 g hríbov (nakrájané na pásiky)
| 1 cibuľa (nakrájaná na pásiky)
| 150 g cherry rajčiniek (nakrájané na polovičky)
| 1 čajová lyžička horčice
| 1 čajová lyžička sójovej omáčky
| 1 čajová lyžička worčestrovej omáčky
| 2 polievkové lyžice olivového oleja
| zázvor (v prášku)
| kajenské korenie
| čierne korenie
| soľ


Postup prípravy receptu:

1. Marinádu si pripravíme tak, že zmiešame horčicu, sójovú omáčku, worčestrovú omáčku, olivový olej, zázvorový práčok, kajenské korenie a čierne korenie.

2. Hovädzí stejk si nakrájame na kocky, namočíme ho v marináde a necháme niekoľko minút odstáť.

3. Zahrejeme panvicu a opečieme na nej papriku a cibuľu.

4. Po pár minútach k ním pridáme hríby.

5. O niekoľko minút neskôr pridáme cherry rajčinky, ochutíme čiernym korením a soľou. Po dvoch minútach vypneme.

6. Na panvici si opečieme mäso pokryté marinádou a posypané sezamovými semiačkami.


Zdieľaj na FB  Zdieľať na FB Nahlásiť chybu  Nahlásiť chybu

Môže sa hodiť: 
Sprievodca výberom tréningového plánu »

Ďalšie časti seriálu:

Vylúčenie zodpovednosti: Informácie uverejnené v článku nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!