Ingrediencie
450 g špaldová múka jemne mletá200 ml ryžové mlieko
50 g maslo
2 ks vajce
1 ČL soľ
4 PL med
7 g sušené droždie
100 g sušené hrozienka
vajce na potretie
Postup prípravy:
Cesto si dôkladne vypracujeme zo všetkých surovín a necháme poriadne vykysnúť. Cesto sa nám môže lepiť na ruky, v tom prípade si pracovnú dosku (alebo ruky) pomažeme olejom. Väčšiu časť cesta rozdelíme na 3 rovnaké diely a priamo na papieri na pečenie upletieme vrkoč. To isté urobíme s menšou časťou cesta (vrkoč si upletieme na pracovnej doske), ktorú potom položíme na väčší zapletený vrkoč. Necháme kysnúť ďalších 15 minút a pred vložením do rúry potrieme vajíčkom. Pečieme pri teplote 170 stupňov celzia približne 17 minút.Dobrú chuť.
Čítať ďalší článok:
Legendy kulturistiky XI. – Reg Park Zdieľať na Facebooku