InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Chcete chudšie nohy? Tento tréning bez náčinia vám k nim pomôže

Autorka: Lucka  /   15. 6. 2024
Chcete chudšie nohy? Tento tréning bez náčinia vám k nim pomôže
Chcete mať chudšie a zároveň silnejšie nohy, no nie ste si isté, ako ich dosiahnuť? Potom už nemusíte váhať. Máme pre vás tréning, ktorého precvičovanie, vás dovedie k vašej túžbe.

Tento tréning nepotrebuje na precvičovanie žiadne náčinie, čo je dobré z dvoch dôvodov – odstraňuje bariéry a môžete ho cvičiť všade, kde nájdete trochu priestoru na dané cviky.

Tréning kombinuje cviky na spevnenie svalov a s cvikmi, ktoré majú skôr charakter kardiovaskulárneho cvičenia. Vďaka nim však spálite tuky, ktoré by inak vaše svaly prikrývali.

Článok pokračuje pod reklamou


Najskôr odcvičíte po sebe päť kardio cvikov, každý v trvaní jednej minúty. Postupne absolvujete: Jumping Jacks (skákací panák), striedavé výpady s výskokom, drepy s výskokom, bežecké zakopávania na mieste, skákanie cez švihadlo (skutočné alebo pomyselné – predstavujte si, že držíte v rukách švihadlo).

Následne urobíte po 15 opakovaní z piatich posilňovacích cvikov. Medzi ne patria drepy na široko, dvíhanie vystretej nohy v pozícii na štyroch (leg lifts), plié drepy, požiarny hydrant (fire hydrant), panvový most s jednou natiahnutiu nohou. Pri cvikoch, ktoré sa vykonávajú jednou stranou zvlášť, urobíte 15 opakovaní každou stranou.

Pre najlepšie výsledky by ste tento tréning mali cvičiť dva- až trikrát do týždňa.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist