InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu XXIV. – Tréning hrudníka v podaní Shawna Rhodena

23. januára 2019

Už sme na stránke priniesli ukážku tréningov Shawna Rhodena ako jedného z popredných kulturistov svetovej profesionálnej scény. Teraz vám prinášame ukážku jeho tréningu hrudníka po tom, čo sa zapísal do dejín ako držiteľ titulu Mr. Olympia.

Skúsený americký kulturista jamajského pôvodu sa pýši jedným z najkrajších trupov medzi profesionálmi. Jednou z jeho predností je aj symetrický hrudník, ktorým očaril aj na Olympii v roku 2018. Ako ho trénoval v rokoch, keď ešte len začínala jeho hviezda žiariť?

V príprave v roku 2012 trénoval prsné svaly v prvý deň svojho týždenného tréningového cyklu, predtým ako atakoval chrbát (2. deň), stehná (3. deň), ramená (4. deň) a ruky (5. deň). Bol ešte svieži, pretože predtým dva dni oddychoval.

Článok pokračuje pod reklamou


Tréning hrudníka pozostával zo siedmich cvikov, ktoré cvičil pomerne jednoducho a priamočiaro. Prvých päť cvikov cvičil v štyroch až piatich sériách po 8 až 12 opakovaní. Šiesty a siedmy spojil do supersérie, ktorú zopakoval trikrát do zlyhania.

O aké cviky išlo?

Začal pulloverom s jednoručkou a potom prešiel cez tlaky s jednoručkami na šikmej lavici, tlaky s veľkou činkou na šikmej lavici, tlaky s jednoručkami na rovnej lavici a rozpažovaním na šikmej lavici až k supersérii, v ktorej spojil kľuky na bradlách s klasickými kľukmi.

Pozri aj:
Tréning kulturistu VII. - Shawn Rhoden a jeho tréning rúk
Tréning kulturistu XVIII. – Shawn Rhoden a chrbát
Tréning kulturistu XXIV. – Shawn Rhoden a tréning nôh

Tréning hrudníka Shawna Rhodena
Cvik Série Opakovania
Pullover s jednoručkou 4-5 8-12
Tlaky s jednoručkou na šikmej lavici 4-5 8-12
Tlaky s veľkou činkou na šikmej lavici 4-5 8-12
Tlaky s jednoručkou na rovnej lavici 4-5 8-12
Rozpažovanie na šikmej lavici 4-5 8-12
Superséria:
Kľuky na bradlách
Kľuky
3 do zlyhania



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist