InstagramFacebookYoutube
Výživa

Budujete svaly len ťažko? Tieto 3 zdravé jedlá vám pomôžu

11. februára 2020
Budujete svaly len ťažko? Tieto 3 zdravé jedlá vám pomôžu
Proces budovania svalov nemusí byť nezdravý. Prinášame vám tri zdravé pokrmy, ktorých zaradením do stravy si pomôžete po stránke zdravotnej i po stránke budovania svalov. To dokonca uľahčia tzv. „hardgainerom“, ktorí svaly budujú veľmi pomaly.

Základom budovania svalov je, aby ste svaly stimulovali v posilňovni a zo stravy získavali viac kalórií, ako ich zo seba vydáte. Mnoho ľudí zvyšuje príjem nezdravými jedlami, iní do seba tlačia tony tuniakov, kuracích pŕs a ryže.

Budovanie svalov však nemusí byť nezdravé ani také monotónne. Kľúčom je pridať do stravy zdravé jedlá, ktoré sú tiež bohaté na kalórie. A také sú napríklad aj tieto tri, ktoré bez problémov nájdete aj vo vašom supermarkete:

Článok pokračuje pod reklamou


1. Tmavá čokoláda
Začneme tým najsladším. Hneď na úvod odmena vo forme čokolády. Kvalitná tmavá čokoláda je pre svoj vyšší obsah kakaa zdravá. Poteší vaše chuťové poháriky a len 30 gramov obsahuje viac ako 150 kalórií. Môžete sa ňou potešiť aj štyrikrát za deň a získať tak poľahky 600 kalórií navyše. Navyše, obsahuje veľa železa. Vďaka nej tiež ľahšie odoláte nezdravým lákadlám.

2. Mandle
Mandle sú bohaté na zdraviu prospešné živiny, obsahujú pomerne veľa bielkovín a na 100 gramov až 600 kalórií – to je neskutočné množstvo kalórií zo zdravého jedla, ktoré každý deň môžete pridávať do svojej výživy bez toho, aby ste boli potom plní. Okrem 27 gramov bielkovín pritom poteší aj 11 gramov vlákniny či 12 gramov sacharidov. Z hľadiska budovania svalov sú cenné aj minerály, ako železo či vápnik.

3. Plnotučné mlieko
Plnotučné mlieko má svoje postavenie v kulturistike už viac ako pol storočia. Mnoho ľudí vysoký obsah tukov od tohto mlieka odradí, ale je to zdravý nápoj, ktorý prospeje aj tým, čo majú problémy s naberaním hmoty. Jedna šálka poskytne ďalších 150 kalórií do vašej diéty. A netreba zabúdať ani na obsah bielkovín, váplnika a vitamínov.

Zaraďte tieto tri pokrmy do vášho výživového plánu, ktorý by mal zahŕňať tri veľké jedlá bohaté na bielkoviny a ďalšie dva alebo tri menšie pokrmy – desiatu, olovrant, druhú večeru. Vaše najbohatšie jedlo by pritom malo byť to po tréningu.

zdroj: M&S


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist