InstagramFacebookYoutube
Tréning

Kruhový tréning, po ktorom nestihnete žmýkať prepotené tričko

28. apríla 2016
Kruhový tréning, po ktorom nestihnete žmýkať prepotené tričko
Potrebujete schudnúť a vaše súčasné tréningy už neprinášajú veľa ovocia? Tak skúste nasledujúci kruhový tréning, pri ktorom sa neskutočne spotíte a dáte zbohom nadbytočným a nechceným tukovým zásobám.

Ak už máte za sebou pár týždňoch tréningu s cieľom schudnúť, iste ste si všimli, že sa začali pokroky dostavovať pomalšie. Je to normálne. Prišiel totiž čas, aby ste intenzitu cvičenia zvýšili, aby ste si vybudovali vyšportovanejšiu postavu.

Ako riešenie vám prinášame efektívny tréning, ktorý vám pomôže nie len vyrysovať brucho, ale aj pridať svalovú definíciu do vašich rúk, nôh, hrudníka či chrbta. Ďalším plusom je kondícia, ktorú si ním zlepšite.

Článok pokračuje pod reklamou


Tréning je založený na dynamických plyometrických cvikoch, ktoré zaťažujú hlavé svalovú skupiny. Keďže sa vykonávajú rýchlo a v krátkom časovom rozsahu, celý tréning netrvá dlho. Nie je vhodný pre úplných začiatočníkov a i pokročilým cvičencom umožňuje záťaž zvyšovať.

Tréning pozostáva z týchto cvikov:

1. Poskoky znožmo (jumping jacks) – 25 opakovaní
2. Drepy s výskokom – 20 opakovaní
3. Horolezec (moutain climber) – 20 opakovaní
4. Rýchlokorčuliar (speed skater) – 15 opakovaní
5. Skoky cez švihadlo – 50 opakovaní

Princípom je vykonať všetky cviky po sebe bez prestávky. Keď ich vykonáte všetky po prvýkrát, odpočiňte si dva minúty. Následne ich zopakujte znova, opäť si dajte dve minúty na vydýchanie a odcvičte ich ešte raz. Naposledy.

Tréning by nemal trvať dlhšie ako 10 minút. Samozrejme, pred cvičením sa zahrejte (venujte tomu aspoň 5-10 minút) a po cvičení nezabudnite na statický strečing. Ak si už na tréning zvyknete, môžete ho jednoducho urobiť ešte náročnejší – angličákmi (burpees) nahraďte poskoky znožmo, prípadne si oblečte vestu s dodatočnou záťažou.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist