Okrem toho, že nad ich výrobou budete mať plnú kontrolu, dobrou správou je aj to, že ich príprava je jednoduchá a zvládne ju aj neobratný kuchár amatér.
Kokosová proteínová tyčinka
Ingrediencie:2 šálky kokosovej múčky
1/2 šálky vanilkového proteínu
1/4 medu
2 PL kokosového oleja (môže byť aj maslo)
1 šálky tmavej čokolády
2 ČL kokosového oleja (môže byť aj maslo)
Postup:
V stredne veľkej miske si zmiešame kokosovú múčku s proteínom. V malom hrnčeku si roztopíme a prepojíme kokosový olej a med. Následne túto zmes prilejeme do misky a premiešame. Ak sa z hmoty nedajú vytvoriť guľky a rozpadá sa, pridáme trochu medu. Následne z hmoty vytvarujeme tyčinky a naukladáme na plech. Potom si rozpustíme čokoládu s olejom, ktorú využijeme na pokrytie tyčiniek. Nakoniec tyčinky necháme v chladničke, pokým čokoláda nestuhne.
Čokoládová proteínová tyčinka
Ingrediencie:1 šálka ovsených vločiek
1/2 šálky proteínu (vanilkového alebo čokoládového)
1/4 šálky kakaa
1 šálka vykôstkovaných datlí
1/2 šálky a 1/4 šálky nasekaných pekanových orechov (rozdelené)
1/2 šálky a 1/4 šálky kokosovej múčky (rozdelené)
1 ČL vanilkového extraktu
1/2 ČL soli
2 PL čokoládových čipsov (alebo nasekanej čokolády)
voda podľa potreby
Postup:
Z ovsených vločiek si v mixéri urobíme múku. Pridáme proteín a kakao, spolu ešte chvíľku rozmixujeme. Následne do mixéru pridáme datle, pekany (1/2 šálky), kokos (1/2 šálky), vanilkový extrakt a soľ. Opäť pomixujeme a po troške pridávame vody, kým sa nevytvorí celistvá hmota. Tú prenesieme do misky a pridáme čokoládové čipsy, ako aj zvyšné pekany a kokos, ktoré dodajú tyčinkám textúru. Hmotu prenesieme na pekáč vytvarujeme a necháme odstáť 2-3 hodiny v chladničke. Následne ju môžeme rozkrájať.
Müsli proteínovú tyčinka
Ingrediencie:1/2 šálky mandľového mlieka
3 PL medu
1/2 zrelého banánu
1 ČL chia semienok
1/2 ČL škorice
1,5 šálky müsli zmesi
2 odmerky čokoládového proteínu
1/4 šálky nasekaných mandlí
1/4 šálky quinoa
1/4 šálky čokoládových čipsov
Postup:
Banán si rozpučíme na kašovitú hmotu a skombinujeme s mliekom, medom a chia semienkami. V oddelenej miske zmiešame zvyšné ingrediencie. Tie postupne pridávame do prvej misky a všetko premiešavame, aby sa ingrediencie spolu prepojili. Zmes následne prenesieme na pekáč a pečieme 20 až 25 minút pri 175 stupňoch celzia. Po vychladnutí nakrájame na tyčinky. V chladničke vydržia aj týždeň.
Brusnicová tyčinka s bielou čokoládou
Ingrediencie:1 šálka ovsených vločiek
1/3 šálky otrúb
1,33 šálky vanilkového proteínu
2 šálky burizonov
1/2 šálky sušených brusníc
4 PL medu
9 PL mandľového masla
3,5 PL vody
1,5 ČL vanilkového extraktu
1/4 šálky nasekanej bielej čokolády
1 PL mlieka
Postup:
V stredne veľkej miske premiešame ovsené vločky, otruby, proteín, burizony a brusnice. V oddelenej miske poriadne premiešame med, maslo, vodu a vanilkový extrakt. Prelejeme to k suchým ingredienciám a spojíme do celistvej hmoty. Tú prenesieme na pekáč a vytvarujeme. Na záver ju polejeme bielou čokoládou rozpustenou v mlieku. Pred narezaním jednotlivých tyčiniek necháme odstáť v chladničke aspoň 30 minút.
Čítať ďalší článok:
Sedem jedál, ktoré vás nakopnú lepšie ako káva Zdieľať na Facebooku