InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Milujte svoj letný tréning vďaka týmto motivačným tipom

25. júna 2017
Milujte svoj letný tréning vďaka týmto motivačným tipom
Leto prináša teplé počasie a často ťažké podmienky pre intenzívny tréning. My vám však prinášame tipy, ktoré vás pomôžu schladiť a zároveň navnadiť na to, aby ste ani počas letných dní neprišli o chuť na cvičenie.

Vďaka nasledujúcim ôsmim radám budete schopní udržať svoju kondíciu v teplých letných dňoch:

1. Upravte si telesnú teplotu
Čaká vás tréning? Dajte si pred ním studenú sprchu. Okrem toho, že vás nabudí, zníži teplotu vašej pokožky, zníži tep srdca a zlepší výkonnosť tela počas tepla. V tomto smere pomôže už aj to, keď si schladíte vreckom ľadu krk alebo hlavu.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Upravte si svoju bežeckú trasu
Ak vás vaša bežná bežecká trasa necháva vystavených priamemu slnečnému žiareniu, mali by ste si ju upraviť. Pozrite sa do mapy a nájdite si trasu, ktorá by bola prevažne v tieni. Či už vďaka stromom v parku alebo kopcom, ktoré sú v ceste slnečného žiarenia.

3. Urobte rozumný ústupok
Čím je teplejšie, tým tvrdšie musí vaše telo pracovať. Ak ste zvyknutí odbehnúť určitú trasu bežne za 20 minút, ale je teplé počasie, nie je nič zlé na tom, ak tempo o trochu zvoľníte a danú trasu zabehnete za 25 minút. V tomto smere sa zíde aj merač telesného tepu, pretože o ten ide v prvom rade.

4. Vyskúšajte lesné dobrodružstvo
Behávate na asfaltovej trase? V lete to nie je nič príjemné, keďže zadržiava a odráža teplo. Čo takto si ísť skúsiť zabehať do hory? Okrem toho, že budete v príjemnom chládku, bude váš tréning o niečo náročnejší pre nerovnosti povrchu či behanie do kopca. Môže byť teda ešte efektívnejší.

5. Preplánujte svoj tréning
Ak je vaším zvykom cvičiť na obed alebo popoludní, v lete ide o tie najmenej vhodné časy pre intenzívnu fyzickú aktivitu. Preto si svoj tréning radšej presuňte na príjemnejšie hodiny – ideálne je ráno, niekomu vyhovuje aj večer.

6. Skráťte tréning bez straty efektivity
Nemusíte sa mordovať cvičením celú hodinu. Ak viete, že máte pre horúčavy len obmedzený čas na cvičenie, čas, kedy je ešte relatívne chladnejšie, absolvujte radšej rýchlejší, ale efektívny tréning s pomocou intervalov. Vysoko intenzívny intervalový tréning vám aj behom 20 minút dokáže priniesť účinky, ktoré by ste inak získali hodinou cvičením v miernej intenzite.

7. Páľte kalórie inými spôsobmi
Neobmedzujte sa len na naplánované tréningy. Leto prináša veľa príležitostí na to, aby ste kalórie pálili aj mimo vášho režimu. Choďte na kúpalisko a zaplávajte si, zahrejte volejbal. Vyberte sa na prechádzku do hory, umyte si auto, venujte sa záhradke. Choďte sa pobicyklovať po okolí...

8. Dbajte na dôležitosť vody a ovocia
Samozrejmosťou u ľudí venujúcich sa pravidelnému tréningu je prijímanie väčšieho množstva tekutín. V lete to je však ešte dôležitejšie. Výborným spôsobom, ako dodať telu tekutiny, je aj konzumáciou ovocia. To vás v lete príjemné osvieži a platí, že väčšina druhov je z 80 % tvorená vodou. Navyše vám dodajú vlákninu, sacharidy a iné cenné živiny.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist