InstagramFacebookYoutube
Tréning

Páľte tuky bez náčinia s týmto 15-minútovým tréningom

08. marca 2018
Páľte tuky bez náčinia s týmto 15-minútovým tréningom
Keď zohľadníme školu, prácu, rodinné povinnosti a sociálny život, nemusí byť ľahké nájsť si čas na cvičenie. Existuje však veľa rýchlych tréningov, ktoré sú efektívne. Jedným z nich je aj tento, vďaka ktorému podporíte chudnutie iba 15 minútami tréningového nasadenia.

Na cvičenie nepotrebuje veľa náčinia. Príkladom je aj tento tréning, ktorý môžete robiť bez potreby činiek, kettlebellov či rôznych strojov. Obsahuje len cviky, ktoré využívajú hmotnosť vlastného tela, a tak je ich možné robiť aj mimo posilňovne.

Tréning, ktorý vám predkladáme, je rýchly, ale intenzívny. Iba tak sa však budete môcť tešiť z pokrokov, ktoré vám neprinesie len pri snahe páliť tuky, ale aj formou budovania funkčnej sily, koordinácie a hlavne kondičky.

Článok pokračuje pod reklamou


Tak ako to s podobnými krátkymi tréningami býva, aj po tomto budete mať zrýchlený metabolizmus, čo znamená, že efektívnejšie pálenie tukov bude garantované na niekoľko hodín aj po docvičení. Nezdržujme sa však už a poďme konečne na podrobnosti.

Tréning pozostáva z cvikov, v ktorých sa spája výbušnosť s váhou tela. Zahŕňa o čosi dynamicky jednoduchšie cviky: bočnú dosku (alebo tzv. side-plank) s vytáčaním, kľuky, výpady kombinovane vpred a vzad, ako aj angličáky (angl. burpees) a „korčuliarské“ poskoky do strán (angl. skater hops), čo sú typicky plyometrické cviky.

Takto vyzerá cvik skater hops:


Týchto päť cvikov vykonáte po sebe v jednom okruhu, pričom každý budete vykonávať 30 sekúnd. V prípade bočnej dosky a výpadov je 30 sekúnd určených pre každú stranu. Medzi cvikmi oddychujete 10-30 sekúnd. Následne si po okruhu oddýchnete 60 sekúnd a zopakujete ho ešte dvakrát. V ideálnom prípade zaberie cvičenie 14 a pol minúty.

Ak máte k dispozícii viac času alebo ste kondične vyspelejším cvičencom, absolvujte tieto okruhy dokopy štyrikrát alebo úplne odstráňte prestávky medzi cvikmi. Skomplikovať si cvičenie môžete aj záťažovou vestou. Samozrejme, bez ohľadu na kondičnú úroveň jedinca, pred cvičením je potrebné sa dôkladne zahriať a po docvičení venovať čas strečingu.

Jeden okruh
Cvik Čas
Bočná doska s vytáčaním 30 sek., každá strana
Kľuky 30 sek.
Výpady kombinovane vpred a vzad 30 sek., každá noha
Angličáky 30 sek.
Korčuliar 30 sek.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist