InstagramFacebookYoutube
Tréning

Znaky, že váš osobný tréner nie je dobrý

25. marca 2019
Znaky, že váš osobný tréner nie je dobrý
Nechceli ste nenechať nič na náhodu a zaistili ste si služby osobného trénera? Možno chcete vedieť, či je skutočne dobrý alebo sa vám jeho vedenie jednoducho nezdá. Ak si chcete byť istí, hľadajte nasledujúce znamenia.

Tieto znaky prezradia, že by váš tréner až taký dobrý byť nemusel:

1. Tvrdí, že bez bolesti nie sú prírastky - nemusí vás cvičenie bolieť, aby ste robili pokroky. Nemusíte mať po cvičení ani svalovicu. Efektívnosť tréningu sa tým skutočne nemeria. Cvičenie by malo byť zábavné a nie bolestivé.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Nenechá ženu cvičiť s činkami - veľkou výstražnou vlajkou je, ak tréner nenechá ženu cvičiť s činkami a trvá na tom, aby cvičila len kardiovaskulárne. Posilňovanie je veľmi užitočné aj pre nežnejšie pohlavie.

3. Príliš tlačí na stabilizačné cviky - chce od vás, aby ste cvičili s veľmi ľahkými váhami na nestabilnom povrchu, pri ktorých máte väčší problém s balansom ako s váhami na činkách. To je veľmi pochybný spôsob cvičenia a vedie len k strate času.

4. Silou-mocou sa vyhýba strojom - ak presadzuje len voľné váhy, neuvedomuje si význam strojov. Aj tie sú totiž pre tréning dôležité, najmä ak ide o rôzne kladkostroje. Pre kompletný rozvoj však neexistuje náčinie, ktorému by ste sa museli silou-mocou vyhýbať.

5. Máte sa rozcvičiť sami - trénera si neplatíte len za to, že vás bude sprevádzať hlavných tréningom. Musí sa uistiť, že sa vhodne pred cvičením zahrejete a po cvičení ponaťahujete.

6. Nenechá vás robiť hlboké drepy - niektorí tréneri tvrdia, že hlboké drepy sú zlé pre kolena a chrbát. To je však pravda len vtedy, ak nemáte vhodnú mobilitu kĺbov alebo pružnosť svalov. A dobrý tréner vám v tomto smere pomôže.

7. Odporúča menej váhy a viac opakovaní pre chudnutie - tento prístup je veľmi zastaraný a ukázalo sa, že aj neefektívny. Pri chudnutí by sa mal tréner viac zamerať na diétu a jej dodržovanie.

8. Nechá vás robiť kardio príliš dlho - tréneri, ktorí trvajú na tom, aby ste boli na bežeckom páse 45 a viac minút a pritom behali len v nízkej intenzite, nie sú dobrí, pretože existuje niekoľko efektívnejších spôsobov cvičenia kardia.

9. Nie je vo forme - ak tréner nedokáže s vami držať krok alebo má veľkú nadváhu je to zrejmý dôvod na zamyslenie sa nad tým, či bude pre vás ten správny.

10. Má zlý prístup k diéte - pri chudnutí vám bude tvrdiť, že musíte obmedziť príjem kalórií a navedie vás k príliš striktnej diéte. Prípadne tvrdí, že pozná „najlepšiu“ diétu. Žiadna najlepšia diéta neexistuje.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist