Tento tréning je náročný, obsahuje priame série i supersérie, využíva základné i izolované cviky a na jeho konci je pripravená čerešnička na torte, ktorá podporí aj vašu kondíciu – kardio vo forme vysoko intenzívneho intervalového tréningu (HIIT).
Tento tréning vám pomôže precvičiť chrbát a bicepsy komplexne v rámci jednej tréningovej jednotky. Za svoje úsilie a vytrvalosť budete napokon odmenení nie len lepšou a silnejšou postavou, ale aj zvýšenou tréningovou kapacitou.
Z doterajších slov zrejme jasne vyplýva, že tento tréning nie je vhodný pre začiatočníkov, ale skôr pre pokročilých a skúsených cvičencov. Odporúča sa cvičiť raz týždenne.
Na začiatok aktivujeme celé telo mŕtvymi ťahmi, po ktorých prejdeme na príťahy v predklone. Na záver veľkú trojku základných cvikov na chrbát doplnia zhyby, ktoré budeme cvičiť do zlyhania.
O niečo ľahší, ale v tejto fáze už tiež náročný cvik, bude tzv. Renegade Row. Po ňom už prídu na rad aj bicepsy – najskôr ich precvičíme zdvihmi s veľkou činkou.
Potom prídu na rad supersérie. V prvej spájame tradičné cviky na kladke, ktorými rozvíjame šírku i hrúbku chrbta – príťahy hornej kladky k hrudníku a príťahy spodnej kladky v sede. V druhej supersérii spojíme bicepsové zdvihy s jednoručkami a kladivovými zdvihmi, aby sme tak maximum dostali aj z bicepsov.
Takto vyzerá rozpis:
Tréning chrbta a bicepsov |
||
Cvik | Série | Opakovania |
Mŕtve ťahy | 4 | 15 |
Príťahy v preklone | 4 | 15 |
Zhyby | 3 | do zlyhania |
Renegade Rows | 3 | 15 |
Bicepsové zdvihy s veľkou činkou | 4 | 12 |
Superséria: Príťahy hornej kladky k hrudníku Príťahy spodnej kladky v sede |
3 | 12 |
Superséria: Bicepsové zdvihy s jednoručkou Kladivové bicepsové zdvihy |
3 | 12 |
A nezabudli sme na niečo? Áno, ešte sľúbené kardio na záver. Budete potrebovať veslársky trenažér, ktorý tiež zacieli chrbát a bicepsy. Trikrát na ňom vykonáme dvojminútové intervaly v plnej intenzite, medzi ktorými si oddýchneme jednu minútu. Veľa šťastia so svalovicou...
Čítať ďalší článok:
Je sójový proteín dobrý? Sú obavy oprávnené? Zdieľať na Facebooku