InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning fitness modelky XV. – Stephanie Buckland a ramená

18. mája 2022

Stephanie Buckland je americká fitness modelka, ktorá uchopila život do vlastných rúk a dokázala sa dostať z ťažkého obdobia aj vďaka posilňovaniu. Teraz je inšpiráciou a padla do oka aj nám. Prinášame vám jej tréning ramien.

Rodáčka z Južného Oregonu sa už v detstve venovala športu – surfovaniu, atletike či futbalu. Okrem toho sa stravovala striktne, a keď sa v práci prepracovávala, začalo si to vyberať svoju daň. Doktori jej nakoniec diagnostikovali Crohnovu chorobu a fibromyalgiu.

Doktori jej odporučili viac jesť a nabrať hmotnosť. Vtedy sa dostala k posilňovaniu, ktoré jej pomohlo vybudovať krajšie a najmä zdravšie telo a pevnejšiu myseľ. Cvičeniu sa venuje šesť dní v týždni a jeden celý venuje regenerácii.

Článok pokračuje pod reklamou


Tréning ramien pochádza zo splitu, v ktorom precvičuje v pondelok nohy, v utorok ramená, v stredu chrbát, vo štvrtok ruky, v piatok stehná a zadok, v sobotu hrudník.

Rada cvičí supersérie, pri ktorých cvičí dva cviky po sebe bez prestávky. Platí to aj v tomto ukážkovom tréningu, ktorý pozostáva až zo šiestich supersérií. Zaistí tak, že efektívne precvičí ramená a trapézy, pričom sa aj poriadne zapotí.

Tréning zahŕňa dokopy 23 supersérií a cvičí sa vo vyšších počtoch opakovaní. Konkrétny rozpis ponúka nasledujúca tabuľka:

Stephanie Buckland - Tréning ramien
Cvik Série Opakovania
Superséria:
Krčenie ramien na stroji
Upažovanie s jednoručkami
5
20
15-20
Superséria:
Tlaky nad hlavu s jednoručkami
Príťahy spodnej kladky k brade
5
8-20
20
Superséria:
Krčenie ramien na Smithovom stroji
Upažovanie v úklone
3
20
20
Superséria:
Predpažovanie na šikmej lavici
Upažovanie v predklone
4
15-20
15-20
Superséria:
Kčenie ramien s jednoručkami
Upažovanie v predklone
3
15
20
Superséria:
Upažovanie na stroji
„Okolo sveta“ (Around The World)
3
do zlyhania
do zlyhania



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist